23948sdkhjf

Færre opgaver til installatørerne

Efter travlhed i sidste del af 2014 venter installationsbranchen færre opgaver i begyndelsen af 2015.Bortfaldet af håndværkerfradraget forstærker pessimismen
Installationsbranchens forventninger til den kommende tid har udviklet sig negativt. Det viser det netop offentliggjorte Byggeriets Konjunkturbarometer fra Danmarks Statistik. Installationsbranchens tidligere spirende optimisme er således brat vendt til pessimisme.

Elbranchens forventninger til de kommende tre måneders omsætning faldt fra november til december fra +9 til -2, vvs-branchens forventninger faldt fra +9 til -3. De markante fald opstod da det stod klart, at BoligJob-ordningen ophørte fra nytår.

Tallene fra Danmarks Statistik fastslår samtidig, at også forventningerne til beskæftigelsen i brancherne falder i den kommende tid.

Savner håndværkerfradraget

- Der er ingen tvivl om, at Danmark allerede nu savner BoligJob-ordningen lige så meget som vi gør installationsbranchen. Ordningen skabte arbejdspladser, vækst og energiforbedringer. TEKNIQ håber, at ordningen vender tilbage i den vækstpakke, statsministeren lovede i nytårstalen eller efter valget senere i år, siger adm. direktør Niels Jørgen Hansen, arbejdsgiver- og brancheorganisationen TEKNIQ, der repræsenterer installationsbranchens 3.000 virksomheder.

- Danmarks Statistik betegner ordrebeholdningerne som ’ikke tilstrækkelige’ og det er en klar indikator for, at ophøret af BoligJob-ordningen koster arbejdspladser og øger de sociale omkostninger, siger Niels Jørgen Hansen.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094