23948sdkhjf

Håndværksmestre og borgmestre klar til dialog

Når der skal gives tilbud på at bygge en kommunal skole eller børnehave, kræver det en særlig indsats af både udbyder og tilbudsgiver. Nu mødes lokale mestre med to borgmestre for at debattere, hvordan det gøres bedst muligt
Det er tid til, at kommuner og håndværksmestre på Lolland-Falster får en grundig snak om, hvordan et udbud skal udformes og et tilbud skrives. Derfor inviterer Dansk Byggeri Lolland-Falster til dialogmøde den 14. januar, hvor lokale interessenter inden for bygge- og anlægsbranchen samt borgmestrene fra Lolland og Guldborgsund Kommune vil være til stede.

- Det bliver et rigtig spændende møde, for det er et evigt aktuelt emne, som vi tager op. Jeg ved af erfaring, at mange af vores lokale og dygtige håndværksmestre nogle gange kommer galt af sted i tilbudsgivningen, og for eksempel bliver nogle tilbud kasseret, hvis håndværksmesteren har ladet et felt stå blankt i stedet for at sætte et rundt nul. Det er altså et unødigt problem, som vi lige så godt kan få italesat, siger formand for Dansk Byggeri Lolland-Falster, Steen Koch Rasmussen.

Og det er netop det, som mødet skal bruges til - at tale om tingene. Her kan håndværksmestre og andre interesserede debattere med borgmestrene, og samtidig er der rig mulighed for at blive klogere på området. Blandt andre vil advokat i Dansk Byggeri Johan Iversen Møller holde et oplæg om at lave et udbud samt om at give et tilbud, der lever op til formkrav og udvælgelseskriterier.

- Der vil blive stillet skarp på flere elementer, men i forbindelse med udbud skal bygherre for eksempel sørge for at lave et gennemarbejdet udbudsmateriale og undgå at opstille unødigt skrappe eller komplicerede krav til tilbudsgiverne, siger Johan Iversen Møller.

Ud over flere oplæg og debatter vil der blive skabt et samlet overblik over både Guldborgsunds og Lollands kommunes planlagte anlægsprojekter.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125