23948sdkhjf

Hædrer intelligent brug af aluminium i byggeriet

I 2015 skal der uddeles to priser, som skal honorere intelligent og innovativ brug af aluminium i byggeri. Bag priserne står Alufacadesektionen i Dansk Byggeri og Aluminium Danmark i Dansk Industri
Aluminium er blevet et populært materiale, som udfordrer til anvendelse på stadig flere og nye måder.

- Det er et spændende materiale at arbejde med, som giver nogle udfoldelsesmuligheder inden for byggeri der er helt unikke. Ikke mindst ved brug af facader, kan der ved korrekt brug, opnås nogle helt særegne arkitektoniske udtryk kombineret med stor funktionalitet, siger Carsten Pedersen, der er konsulent for Alufacadesektionen i Dansk Byggeri.

Alufacadesektionen og Aluminium Danmark ser derfor frem til de indstillinger af værdige projekter, som man nu officielt indbyder til. Aluminium Byggepriser uddeles ved en prisoverrækkelse den 2. marts 2015, hvor der vil blive uddelt en hovedpris og en ekstrapris. Hovedprisen er på 25.000 kr. og ekstraprisen honoreres med 10.000 kr.

- Vi opfordrer branchen i bredeste forstand til at sende forslag til værdige vindere af prisen. Hovedprisen gives til et færdigopført byggeri og ekstraprisen til en dygtig studerende eller nyuddannet dimittend, fortæller Jim Hansen fra Aluminium Danmark under Dansk Industri.

Hovedprisen til et færdigopført byggeri vil blive givet til et byggeri, som viser Intelligent og innovativ anvendelse af aluminium, der fremmer byggeriets arkitektur og indeklima. Det forventes, at byggeriet skiller sig ud arkitektonisk eller funktionelt, og at anvendelsen af aluminium har medvirket til at fremme og understøtte byggeriets arkitektur og indeklima.

Ekstraprisen vil blive uddelt til en studerende eller dimittend. Det kan f.eks. være en ingeniør, bygningskonstruktør, arkitekt eller studerende fra andre uddannelsesretninger, som har en God idé eller projektforslag udformet i aluminium til fremme af innovativt byggeri og bygningskomponenter.

Dommerkomiteen er sammensat af eksperter og folk fra branchen. Formand for dommerkomiteen er professor Per Heiselberg fra Aalborg Universitet.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14