23948sdkhjf

Boligorganisation tester 3D virtual reality i konkret byggeprojekt

Vivabolig i Aalborg tager stafetten op fra De Digitale Dage og tester som led i byggeri af nyt hovedkontor 3D virtual reality briller med henblik på at styrke beboernes muligheder for at tage stilling til ombygning og boligforbedring.
- Det kan være svært at se på en tegning, at en mur er for lav, eller at placeringen af en dør gør det svært at få hyldeplads nok, men hvis alt går som vi tror, kan vores beboere snart få lov at træde ind i rummet, mens det stadig kun eksisterer som flad tegning på et papir.

Det er Søren Brobak Røge, driftsleder i Boligorganisationen Vivabolig med ca. 6000 boliger i Aalborg, der forud for januar-spadestik til et nyt centralt hovedkontor i Aalborg gør klar til at introducere 3D virtual reality som et redskab til at skabe tryghed, indflydelse og afstemme forventninger i forbindelse med fremtidige ombygninger og boligforbedringer.

- Målet er på lidt længere sigt at bruge virtual reality til at give beboerne et helt realistisk indtryk af det færdige resultat, når de for eksempel bestiller nyt badeværelse, men i første omgang tester vi de digitale 3D-briller i forbindelse med byggeriet af vores nye hovedkontor. Med et par digitale 3D-briller inviterer vi personalet indenfor i lokalerne på deres fremtidige arbejdsplads, inden spaden går i jorden. Så samler vi erfaringerne, retter til og justerer med henblik på at introducere virtual reality til vores beboere, konstaterer Vivaboligs driftsleder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063