23948sdkhjf

Skolepraktikken virker for byggeriets elever

Mange elever i byggefagene vælger stadig skolepraktikken fra, men det er en dårlig idé. Skolepraktikken er med til at fastholde de unge på uddannelsen og øger deres chance for at komme ud i en virksomhed senere, viser ny undersøgelse
Når elever på bygge- og anlægsuddannelserne i første omgang ikke har held med at finde en praktikplads i en virksomhed, giver vejen forbi skolepraktik rigtig gode chancer for senere at komme i virksomhedspraktik, viser ny undersøgelse fra Dansk Byggeri. Og i sidste ende har elever med meget eller lidt skolepraktik på cv’et næsten ens jobmuligheder.

- Det er glædeligt at se, at den øgede indsats, der er gjort på byggefagsuddannelserne de seneste år, virker. Skolepraktikken er simpelthen blevet bedre, og samarbejdet med virksomhederne for at finde flere elevpladser, som kan bruge elevernes erfaringer i skolepraktikken, er også lykkedes bedre end tidligere, siger Louise Pihl, afdelingschef i Dansk Byggeri.

Lavere frafald

Sammenligner man Undervisningsministeriets tal for byggefagene med resten af uddannelserne på erhvervsskolerne, har de en lavere frafaldsrate, og de øger desuden deres chance for praktik i en virksomhed med fem procent, hvis de i første omgang vælger skolepraktikken, sammenlignet med de elever, der takker nej til praktik på skolen.

Louise Pihl peger på partnerskabsaftalerne imellem Dansk Byggeri og kommunerne som en af årsagerne til, at det er lykkedes at give flere unge en attraktiv uddannelse.

- Tendensen med, at byggefagene har flest elever, der fuldfører uddannelserne i en blanding af skolepraktik og virksomhedspraktik, er i høj grad på grund af de partnerskabsaftaler, som stadig flere kommuner vælger at indgå med Dansk Byggeri. Men når det er sagt, skal vi hele tiden finde nye måder at udvikle aftalerne og gøre uddannelserne endnu bedre. Specielt for den tredjedel af eleverne, der dropper ud og finder en anden uddannelse, et ufaglært arbejde eller kommer på en offentlig ydelse, siger hun.

Næsten ens jobmuligheder

Undervisningsministeriets tal viser desuden, at stort set samtlige unge, som i løbet af deres uddannelsesforløb har været i skolepraktik, også kommer i praktik hos virksomheder. Og når uddannelsen er fuldført, har de unge, som har haft meget skolepraktik, næsten lige så gode muligheder for at få et job som de unge, der har haft mest virksomhedspraktik.

- De elever, der slutter deres uddannelse med at være i praktik i en virksomhed, har en lidt større chance for bagefter at få tilbudt en fast stilling i samme firma, og heldigvis afslutter de fleste elever også deres uddannelse i en virksomhed, siger Louise Pihl.

tøtte

Læs undersøgelse af skolepraktik her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078