23948sdkhjf

JORTON-pedeller servicerer byggepladsen

Udvidelsen af Sygehus Sønderjylland i Aabenraa er i flere år blevet faciliteret af JORTON med alt fra fælles kantine til kontorer og renhold. Det kan ikke blive nemmere for os, siger byggeledelsen.
En enkelt medarbejder fra JORTON i Aabenraa spiller for tiden en helt central rolle i forbindelse med Region Syddanmarks opførelse af et nyt psykiatrisk sygehus i Aabenraa. Sønderjyden Lars Kühler er pladsmand – eller pedel om man vil – og faciliterer det 20.000 kvadratmeter store byggeri og byggepladsen omkring.

Hos JORTON siger projektleder Bernard Lubago om opgaven:

- Vi servicerer hele byggepladsen, så entreprenørerne kan passe deres arbejde. Til opgaven har vi en erfaren alt-mulig-mand, der fungerer som pedel og handyman på byggepladsen. Han har været på opgaven siden 2012, og han fortsætter indtil den nye psykiatri står færdig næste år, siger projektleder Bernard Lubago.

Kan ikke være nemmere

Ingeniørgruppen Varde, IGV, er med til at opføre det psykiatriske sygehus, og her understreger sikkerhedskoordinator Leon Skovbjerg, at det fungerer rigtig godt på byggepladsen med en fælles facilitering.

- Det kan ikke være nemmere med hensyn til både planlægningen og det daglige arbejde, når vi har én og samme person at henvende os til med alt, der har med driften af byggepladsen at gøre, siger Leon Skovbjerg.

To store sygehusprojekter

Region Syddanmark er netop blevet færdig med fase 1 af det nye akutsygehus i Aabenraa på 24.000 kvm, hvor JORTON og Lars Kühler også havde faciliteringsopgaven. Her var set-uppet lidt anderledes, men opgaven med facilitering den samme: Op mod 150 mand fra 14 forskellige entreprenører på byggepladsen spiste i den samme kantine hver dag. Kantinen og kontorerne til entreprenørerne og byggeledelsen samt skurene til håndværkerne var alle sammen opsat og vedligeholdt af JORTON.

I aftalen om facilitering af byggepladsen indgik også hegning af området, vedligehold af byggepladsveje, snerydning, renhold og forefaldende opgaver som blænding af vinduer eller døre.

Fællesskab og energi

Projektchef på opførelsen af akutsygehuset fase 1, Jens Erik Beuchert fra Sygehus Sønderjylland, siger om baggrunden for at få faciliteret byggepladsen på denne måde, at det fra starten handlede om at skabe gode fælles rammer for den daglige byggeledelse og for håndværkerne fra de forskellige entreprenører.

- Fælles rammer skaber bedre vilkår for kommunikationen og sikkerheden på byggepladsen. Desuden har vi kunnet sikre en mere energirigtig opvarmning af alle pavillioner og skure med fjernvarme, fortæller Jens Erik Beuchert.

Han siger om løsningen af opgaven, at Region Syddanmark har fået den forventede ydelse, og at JORTONs pedel har været med til at få tingene til at fungere, fordi han har været god til at kommunikere med folk på pladsen og følge op på tingene.

JORTON A/S udfører med mere end 80 års erfaring alle former for byggeopgaver indenfor renovering og nybyg - fra den mindste serviceopgave til det komplekse bygningsværk samt alle anlægsopgaver indenfor broer.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095