23948sdkhjf

Certificering giver systematik og ro i maven

Et nyt ledelsessystem har medført, at en af Danmarks førende udlejer af lifte siden juni 2013 har kunnet påføre DRA-certificeringsmærket på de 1.700 lifte og teleskoplæssere, som Riwal råder over
DRA-certificeringen har givet grundlag for et mere konsekvent og organiseret arbejde med bl.a. kvalitet - og det er noget, der giver sikkerhed i hverdagen.

DRA-certificeringen anbefales af Dansk Byggeri, idet certificeringen medvirker til at forbedre kvalitet, sikkerhed, miljø og arbejdsmiljø i bygge- og anlægsbranchen.

Certificeringen og det nye ledelsessystem har hjulpet Riwal til en mere systematisk tilgang til processer og arbejdsgange.

- Vi står i dag med et system, der har givet os en mere ensartet måde at gøre tingene på – både eksternt i forhold til vores kunder og internt i forhold til vores medarbejdere, siger Jens Dahl, teknisk chef hos Riwal.

I praksis betyder ledelsessystemet, at en lang række af Riwals procedurer og arbejdsgange ensrettes. Hele systemet er webbaseret, og alle dokumenter er tilgængelige for medarbejderne.

- Den webbaserede løsning gør systemet meget adræt, fordi det er så nemt at ændre ting og tilføje nyt. Med det nye system kan vi kvalitetssikre vores arbejde ud fra de samme principper, og det er utrolig nemt at vedligeholde og have adgang til. Der er samtidig tale om en standardisering af processer, kontroller og dokumentation, fortæller Jens Dahl og fortsætter:

- For at opnå DRA-certificeringen har vi igangsat procedurer, der gør, at vi løbende følger op på de fejl, vi laver, undersøger hvad der var årsagen, og hvad vi kan gøre for, at det ikke sker igen. Det nye for os er at arbejde med såkaldte ’løbende forbedringer’ ud fra mål og handlingsplaner for, hvordan vi hele tiden kan forbedre os. Det er i sidste ende også et stort plus for vores kunder, fordi vi får en meget systematisk tilgang til at gøre os selv bedre hele tiden.

Bedre sikkerhed

DRA-certificeringen har også haft stor indvirkning på Riwals medarbejdere og deres sikkerhed. Med det nye system har medarbejderne nu bedre muligheder for at lære af tidligere ulykker og hændelser og kan dermed undgå, at lignende situationer og uheld opstår.

- For mig som arbejdsmiljørepræsentant betyder systemet, at jeg kan finde de svar, jeg skal bruge, når kollegaer henvender sig med spørgsmål omkring arbejdsmiljøet, og at jeg nemmere kan registrere nær-ved-hændelser, så alt kan blive dokumenteret, siger Hans Rasmussen, liftmekaniker og arbejdsmiljørepræsentant hos Riwal i Odense.

Daniel Laursen, værkstedskoordinator og sikkerhedsrepræsentant hos Riwal Århus (Tilst), har også kunnet mærke en forskel efter DRA-certificeringen og det nye system.

- Jeg har ansvar for, at de ting, vi har skrevet ned, bliver overholdt, at arbejdsgangene forløber korrekt og holde øje med, at folk ikke kommer galt af sted. Før i tiden havde man lidt ondt i maven, når der skete en ulykke, men med DRA har man ro i maven allerede fra start af, fordi vi har en beredskabsplan og statistisk kan måle os selv. Jeg tror, folk er glade for, at de nu kender årsagerne til de uheld, der sker, fordi vi har et system, der hjælper med at skabe en sikker hverdag, siger han.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095