23948sdkhjf

Godt greb om DeWalt-muliticutter

MesterTest: DeWalts multicutter har været værd at vente på. Der er masser af power i maskinen, som samtidig ligger rigtig godt i hånden, mener Mester Tidendes testhåndværkere
Efter at FEINS patent på universalværktøjet multicutteren udløb, har stort set alle producenter af værktøj sendt en multicutter på markedet. Nogle er mildest talt ubrugelige og en ren hån mod alle multicutteres moder, den fine FEIN-cutter. Andre producenter har formået at skabe nogle rigtig gode multicuttere og har endda formået at tænke anderledes og kreativt.

Det gælder bl.a. DeWalt. Det tog sin tid før DeWalt kom på banen med en multicutter og er vel blandt de sidste overhovedet , der sender en multicutter på markedet.

Det skriver Mester Tidende.

- Det har naturligvis undret os, at DeWalt først nu er klar med en multicutter, men det skal samtidig erkendes, at den har været værd at vente på, siger Mester Tidendes testhåndværkere, der har testet Dewalt DWE 315 230 V multicutter.

Det er foreløbig DeWalts eneste multicutter, men en akku-modul skulle ramme markedet i løber af foråret 2014.

Stort klinge-sortiment

Mester Tidendes testhåndværkere bemærker straks, at det er meget let at skifte klinge. Betjeningsgrebet til udløsning og fastspænding af klingen sidder under maskinen og er let af få fat i. Klingefæstnet passer til de fleste klinger på markedet, ligesom DeWalt selv har et formidabelt stort klinge-sortiment til stort set alle opgaver.

- Det er et helt studie i sig selv at kigge på de mange muligheder for valg af klinger. Desværre er det ofte sådan, at man har et par universal-klinger i kufferten og de bliver brugt til stort set alle opgaver. Der er ingen tvivl om, at man kunne løse mange flere opgaver med multicutteren, hvis man havde et større sortiment af klinger i kufferten, mener testhåndværkerne.

Smart dybdestop

DeWalts multicutter yder 300 W og giver mulighed for trinløs regulering af omdrejningerne mellem 0 og 22.000 omdrejninger i minituttet. Afbryderen kan låses, så man kan optimere grebet om maskinen, som også er forsynet med adapter til støvsuger.

- Der er masser af power i maskinen, som samtidig ligger rigtig godt i hånden. Vi mangler muligheden for at foretage forvalg af omdrejningstallet, fordi det kan være vanskeligt at køre med samme omdrejningstal uden en fastindstilling.

Vibrationerne er til at leve med, men til gengæld er det på med hørerværnet. Det larmer helt utroligt at bruge en hver form for multicutter, siger testhåndværkerne, der prøver muilticutteren i mange forskellige materialer og med mange forskellige klinger. Larmen kommer ikke fra maskinen, men fra klingens møde med det materiale der arbejdes i og er som nævnt en "sidegevinst" ved brug af alle former for multicuttere.

DeWalt leverer et dybestop til multicutteren. Dybdestoppet kan også bruges som linjeguide. En smart feature, som virker meget præcist og som øger anvendelsmulighederne.

- Alt i alt har DeWalt leveret et godt bud på en moderne multicutter som også prismæssigt placerer sig fint i markedet, vurderer Mester Tidendes testhåndværkere.

MesterTest

Mester Tidende har testet DeWalt DWE 315 230V multicutter

Håndværkerne mener:

• smart klingeskift

• fin ergonomi

• god power

• mangler forvalg af omdrejningstal

Pris: Set os Carl Ras til 999,- kr. ex. moms (kun maskine)

Herudover en række attraktive tilbud med forskelligt tilbehør og kuffert fra ca. 1.500 ex. moms
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.159