23948sdkhjf

Færre beskæftigede i bygge- og anlægsbranchen

I alle fire kvartaler i 2013 var der færre beskæftigede ved bygge- og anlægsvirksomhed end i de samme kvartaler i 2012. I 2013 som helhed var der beskæftiget 144.100 arbejdere, funktionærer og mestre, hvilket er 500 færre end i 2012. Det svarer til et fald på 0,3 pct.
- Faldet i Danmarks Statistiks byggebeskæftigelse afspejler med al tydelighed, at dansk økonomi har stået stille i 2012 og 2013.

Det siger chefanalytiker Finn Bo Frandsen, Dansk Byggeri, og han forklarer videre, at den sæsonkorrigerede stigning i beskæftigelsen ved bygningsreparation fra 3. til 4. kvartal 2013 formentlig er et resultat af stormvejseffekten fra "Allan" i oktober.

- Der har uden tvivl været mange arbejdere, som har været beskæftiget med at udbedre skader efter stormen i oktober. Byggebeskæftigelsen opgør imidlertid antallet af personer og ikke antallet af overarbejdstimer. Hertil kommer, at nogle af de mest presserende udbedringer efter stormen sker ved at flytte mandskab fra igangværende projekter, som dermed bliver midlertidigt neddroslet. Disse to forhold forklarer, at stigningen i beskæftigelsen trods alt var begrænset til 1.000 personer.

- I efteråret 2012 var der i øvrigt også ekstraordinært mange beskæftigede ved bygningsreparation, men dengang skyldtes den ekstraordinære høje aktivitet, at alle troede, at BoligJobordningen ville ophøre med udgangen af 2012, fortæller Finn Bo Frandsen.

De nye tal for byggebeskæftigelsen peger således på, at der desværre ikke umiddelbart er udsigt til et konjunkturbetinget opsving. Den samlede bygge- og anlægsaktivitet vil dog i det kommende år blive holdt oppe af de mange politiske aftaler om projekter, som vil virke stabiliserende på den samlede bygge- og anlægsaktivitet.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078