23948sdkhjf

Kort minigraver uden fodpedaler

På ny Cams 2,5 ton model med kort bagende er de funktioner, der normalt sidder i fodpedalerne flyttet til den meget præcise proportionalstyring i de to joysticks
En dansk entreprenør har været med til at inspirere Cams fabrikken i San Marino til at udvikle den nye 2,5 tons Cams minigravemaskine CZ25 med alle funktioner samlet i de to joysticks, så der ikke længere er fodpedaler i maskinen.

- Vi ombyggede en Cams 224S for firmaet Willy Jørgensen & Søn, så funktionerne fra fodpedalerne blev flyttet op i de to joysticks, og det har været medvirkende til, at Cams nu har gjort løsningen til standard på den nye 2,5 tons maskine med kort bagende, fortæller direktør Kristian Helms fra Helms TMT Centret, der importerer Cams i Danmark.

- Ud over at få funktionerne fra fodpedalerne op i proportionalstyringen og dermed få meget præcise bevægelser, er den nye maskine også udviklet med kort bagende, så den svinger indenfor båndbredden, og samtidig har den en meget stor kabine for denne klasse, siger han.

- Cams arbejder med forbedringer af maskinen indefra. Der er nye tekniske løsninger og optimering af kendte løsninger, så komponenterne udføres i en højere kvalitet og så maskinens effektivitet er større, siger Kristian Helms.

Manden bag ændringerne med fodpedalerne er den nuværende indehaver af Willy Jørgensen & Søn, Thomas Jørgensen, der har specialiseret firmaet i renovering og etablering af stendiger.

- Vi kører meget med en nedbrydningsklo, og det er virkelig dejligt at styre alle maskinens funktioner med proportionalstyringen. Man har meget mere føling med redskabet og kan dreje og placere sten helt præcist, siger Thomas Jørgensen.

- Det er rigtig rart at undgå at benytte fodpedaler. Det betyder, at man slipper for at løfte benene hele tiden for at betjene pedalerne. Samtidig undgår vi de lidt grove bevægelser, der automatisk kommer ud af betjening med fødderne i en minigravemaskine, siger han.

Den nuværende Cams 224S er den tredje hos Willy Jørgensen & Søn. Firmaet kørte først med en 1,6 tons maskine og har senest haft en 2,5 tons maskine i næsten fire år, før den nuværende blev indkøbt for knap et år siden. Den har nu kørt næsten 500 timer.

- Vi har haft et travlt år med mange opgaver rundt over hele landet. Det er praktisk taget kun arbejde med stendiger og fortrinsvis ved kirker. Det er en fin lille niche, som kræver fagkendskab hos medarbejderne, og det har vi, siger Thomas Jørgensen, der beskæftiger tre mand i firmaet, som også er kendt som stendiger.dk

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093