23948sdkhjf

3-i-én maskiner til græspleje

For at få fleksibiliteten i top og omkostningerne i bund har Peruzzo udviklet en serie af 3-i-én maskiner til græspleje. Højtip og flydende ophæng giver endnu flere muligheder for anvendelse af maskinen, som både er vertikalskærer, klipper og opsamler
Det er en meget enkel maskine, selv om den er udviklet til tre formål. Og netop det, at Peruzzos maskiner er udviklet fra bunden med henblik på både at være vertikalskærere, klippere og opsamlere betyder, at der ikke er gået på kompromis for at opnå alle tre funktioner på højt professionelt niveau.

Nøglen til de forskellige funktioner er Peruzzos patenterede slaglesystemer. Der anvendes én type slagle til fin klipning eksempelvis på boldbaner og i parker, og den fungerer samtidig som opsamler. En tilsvarende slagle med kniv monteres til vertikalskæring. En anden type slagle anvendes til klipning af kraftigere og højere græs og lav kratbevoksning.

- Det er meget enkelt at skifte slagler. Det foregår uden brug af værktøj, og i det hele taget er den en meget enkel maskine og dermed også en maskine uden mange driftsomkostninger. Andre indstillinger på maskinen er også meget lette at foretage, så det er nemt for føreren at få det optimale resultat ud af arbejdet, siger Kristian Helms fra Helms TMT Centret, der importerer Peruzzos program af maskiner til græspleje i Danmark.

- 3-i-èn maskinen kan også anvendes alene som løvopsamler, og i kraft af de kraftige slagler bearbejdes materialet meget, så det hurtigt formuldes, siger Kristian Helms.

Peruzzo maskinen findes i fire forskellige udgaver fra Koala som den mindste, der kan køre på en traktor fra 30 hk og til Tiger som den største med et mindstekrav på 50 hk. Til de mindste modeller er der som noget ny udviklet modeller med højtip, så selv den mindste model har en aftipningshøjde på 1,85 meter. De største modeller leveres udelukkende med højtip og en aftipningshøjde på op til 2,35 meter.

Topmodellen Tiger med en arbejdsbredde på 150 eller 196 cm er ophængt i traktorens 3-punkts ophæng og samtidig bugseret på hjul, der kan dreje 360 grader. Klippeenheden er flydende ophængt og følger dermed jordoverfladen uafhængigt af traktoren og selve maskinen. Det betyder minimeret risiko for skalpering af græsset ved klipning og mere ensartet vertikalskæring.

- Med Peruzzos serie af delvis nyudviklede maskiner til professionelt brug har vi et enkelt produkt med mange anvendelsesmuligheder til en rigtig god samlet driftsøkonomi, siger Kristian Helms.

Helms TMT Center forventer at kunne vise Peruzzo Koala til montering i læssearmen på en Schäffer læssemaskine i forbindelse med Hest & Rytter 2014 i MCH Messecenter Herning den 6.-9. marts. Det betyder yderligere udnyttelsesmuligheder for Schäffermaskinen og en endnu højere aflæsningshøjde fra Peruzzo-maskinen.

Peruzzo fremstiller et bredt program af klippere fra størrelser til de mindste redskabsbærere og op til 5,0 meters efterløbere samt opsamlere, løvsugere og flishuggere.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109