23948sdkhjf

7,5 mio. kr. til fornyelse af parcelhusområder og digitalisering af byen

Ministeriet for by, bolig og landdistrikter igangsætter nu ti forsøgsprojekter om byfornyelse, som skal gøre by- og boligområder til bedre steder at leve. Projekterne sætter bl.a. spot på parcelhusområdernes fremtid
Parcelhuset er mange danskeres foretrukne boform, og siden byggeboomet i 1960’erne og 70’erne er der opstået nye behov og krav til plads, indretning, energiforbrug og indeklima. Derfor har Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter netop sat flere projekter i gang, der stiller skarpt på parcelhusområdernes rolle spille i fremtiden.

- Tæt ved halvdelen af befolkningen bor i et parcelhus, men hvis det også fremover skal være en attraktiv boform, så skal vi sørger for, at både bygninger og områderne følger med tiden. Den moderne familie kræver plads, fleksibilitet og fællesskab, og jeg ser frem til at følge de nye løsningsforslag, som skal tjene til bred inspiration i kommunerne og for boligejerne, siger minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen.

Blandt projekterne er et samarbejde mellem Viborg og Høje-Taastrup Kommune og Oxford Research, som vil undersøge de ændrede krav og behov til parcelhusområderne i takt med, at flere familieformer opstår. Projektet indsamler viden på både bygnings- og områdeniveau og udvikler nye ideer.

I et andet projekt skal Statens Byggeforskningsinstitut lave et atlas over parcelhusområder, hvor husenes tilstand, økonomi og forbrug kortlægges, og hvad der kan gøres for at forbedre områderne undersøges. Det er tanken, at kommunale aktører kan bruge oplysningerne videre i byfornyelsen.

Under temaet "byfornyelsen som smart city" giver idébureauet 2+1 et bud på digital borgerinddragelse med udgangspunkt i hverdagens fællesskaber og mødesteder. Ved at se på bevægelsesmønstre i byen er det tanken, at man kan skabe kontakt og interesse borgerne imellem, på tværs af sociale og kulturelle skel.

Byfornyelsens forsøgs- og udviklingsmidler har støttet ti projekter, som bidrager med indsamling af ny viden, analyser og vejledning. Fælles for de projekter, som støttes, er at de udvikler nye, tidssvarende løsninger, der bidrager til at skabe attraktive byer og boligområder.

Temaerne i 2013 er byfornyelsen som smart city, parcelhuset og parcelhusområdets fremtidige attraktivitet og turisme og oplevelsesøkonomi i samspil med områdefornyelse.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063