23948sdkhjf

Flere professionelle bestyrelser i byggeriet

Dansk Byggeri oplever stigende interesse for, at virksomheder i bygge- og anlægsbranchen ønsker at tilknytte professionelle medlemmer i deres bestyrelser. Fordelen er, at der i højere grad bliver stillet krav og mål. Virksomheden og ejeren får derfor en bestyrelse at leve op til, og det vil meget ofte have en positiv effekt på bundlinjen
Dansk Byggeri mærker en stigning i henvendelser, hvor virksomheder vil høre om mulighederne i at få tilknyttet et eller flere professionelle bestyrelsesmedlemmer. Derudover har der været mange tilmeldinger til gå-hjem-møder om samme emne.

- Flere virksomheder overvejer muligheden. Fordelen er, at der i højere grad bliver stillet krav og mål. Virksomheden og ejeren får derfor en bestyrelse at leve op til, og det vil meget ofte have en positiv effekt på bundlinjen, siger Jørn Jensen, udviklingschef i Dansk Byggeri.

Der findes ikke nogen præcise opgørelser over, hvor mange virksomheder, der har professionelle bestyrelsesmedlemmer, men ifølge Jørn Jensen er det primært de små og mellemstore virksomheder, der for alvor kan vinde ved at gå i den retning. De fleste større virksomheder arbejder i forvejen med professionelle sammensætninger i bestyrelsen.

En af de virksomheder, som har taget skridtet fuldt ud, er G. Jackson Entreprise A/S i Stenløse. Det er en entreprenørvirksomhed med 16 ansatte, der har sat sig som mål at fordoble omsætningen inden for den nærmeste årrække samt at være en mere professionel virksomhed over for kunderne og bedre være i stand til at fastholde medarbejdere i ledelsen og produktionen. Derfor så direktør George Jackson det som en nødvendighed at få nye kompetencer ind i bestyrelsen, der ville udgøre en mere aktiv og arbejdende rolle end den hidtidige bestyrelse.

- Tidligere kunne vi godt vende problemstillinger i bestyrelsen, men der blev aldrig rigtig gjort noget eller sat krav om ændringer. Dagligdagen i virksomheden går jo typisk bare med at producere, mens der sjældent bliver tid til udvikling. Ved at tilknytte en professionel bestyrelse får jeg både faglig sparring samtidig med, at jeg får handlingsplaner med fx konkrete 10 punkter, som jeg skal arbejde fra møde til møde, siger George Jackson, der er direktør i G. Jackson Entreprise A/S.

Siden George Jackson igangsatte arbejdet med en professionel bestyrelse, er en enkel faldet fra, ligesom to ikke kunne afse tid, så han arbejder videre med at tilknytte mindst et nyt medlem i virksomhedens bestyrelse.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078