23948sdkhjf

Mere luft i vindindustrien

Finanskrisens turbulente tider er ovre for vindindustrien. Siden 2009, hvor branchen næsten gik i sort, er det gået bedre for leverandørerne til vindindustrien. Det ser ud til at fortsætte. Afkastet af den investerede kapital før skat var i 2012 i gennemsnit 9,8 pct., viser en ny analyse fra Deloitte af vindindustrien.
- Vindindustrien er, som helhed, i fremgang. Leverandørerne er væsentlig mere positive end erhvervslivet generelt. Det skaber grundlag for, at den positive udvikling kan være længerevarende, hvilket desuden understøttes af nemmere adgang til bankfinansiering.

62 pct. af leverandørerne til vindindustrien har nu god adgang til lånekapital, hvilket er helt centralt, når en relativ kapitaltung industri skal realisere vækstpotentialet, siger director i Deloitte, Lars Skovgaard.

- Når vi dykker ned i tallene og taler med virksomhederne, kan vi se, at der selv inden for de enkelte brancher, er stigende forskelle på hvor godt virksomheder performer. Så trods de bedre resultater, er der fortsat rum til forbedringer. Vi vurderer, at dette kan ske gennem øget specialisering og eventuelt konsolidering, fremhæver Lars Skovgaard..

Forskellene kommer klart til udtryk. Mens transportbranchen har det svært, gør installationsvirksomhederne det markant bedre, bl.a. fordi efterspørgslen efter deres ydelser i perioder fortsat overstiger udbuddet. Ligeså viser tallene, at servicebranchen endelig er begyndt at indfri nogle af de forventninger, der i flere år har været til branchen.

- Vi vurderer, at servicebranchen også fremadrettet vil være et af de mest værdiskabende brancher i vindindustrien. Kun 10 pct. af serviceleverandørerne havde underskud i seneste regnskabsår, siger Lars Skovgaard.

På trods af udsvingene internt i industrien, er branchen præget af optimisme. I en spørgeskemaundersøgelse foretaget i samarbejde med Vindmølleindustrien forventer tre ud af fire af de adspurgte 141 leverandører, at klare sig lidt eller meget positivt i forhold til konkurrenterne.

Blot seks procent regner med værre tider.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.406