23948sdkhjf

God ledelse og godt arbejdsmiljø kommer før god løn

Lønnen ligger langt nede på listen over de vigtigste ting, en arbejdsgiver kan bidrage med for at sikre tilfredse medarbejdere. Det viser en måling Analyse Danmark har lavet for ASE. Øverst finder man et godt arbejdsmiljø, som mere end otte ud af 10 finder vigtigst.
Tilfredse medarbejdere foretrække godt arbejdsmiljø, selvbestemmelse og god ledelse frem for højere løn. Det fremgår af en måling, som Analyse Danmark har lavet for a-kassen ASE.

- Oprindeligt har arbejdsmiljø handlet om røg, støj og møg, men i mange brancher handler det i dag mere om det psykiske og dermed i meget høj grad om ledelse. Herunder, om der er en fornuftig organisering af arbejdet, og om den enkelte ansatte basalt set har et godt og fortroligt forhold til sin leder. I det lys er det naturligt, at arbejdsmiljø rangerer højt, uanset om man nu er tømrer eller revisor, lyder forklaringen fra direktør i Ase, Karsten Mølgaard Jensen.

Selvbestemmelse ligger højt på listen

Næst efter et godt arbejdsmiljø, vurderer danskerne det som vigtigt, at man har indflydelse på dagligdagen. 66 procent af de 2.400 deltagere i undersøgelsen angiver således, at det vigtigste for et godt arbejdsliv er, at man har en høj grad af selvbestemmelse over sit arbejde.

- Ønsket om selvbestemmelse understreger en tendens mod, at man ikke affinder sig med blot at være en del af massen eller nødvendigvis ser sig som repræsentant for en bestemt faggruppe. Undersøgelsen viser, at folk er bevidste om, at de har unikke kompetencer, og at det er individuelt under hvilke rammer, man bedst udfolder sit potentiale. Det stiller store krav til ledelsen, men gøres det rigtigt, er der gevinst for alle, siger Karsten Mølgaard Jensen.

Karsten Mølgaard Jensen anerkender, at løn specielt i nogle brancher har stor betydning for f.eks. motivationen, men konstaterer ud fra undersøgelsen, at det ryger temmelig langt ned på listen, når man anlægger et helhedsperspektiv på, hvad der udgør kernen i et godt arbejdsliv.

Undersøgelsen viser i øvrigt også, at næsten ni ud af 10 som oftest er glade for at gå på arbejde. Dermed ser det ud til, at danske personaleledere i vidt omfang kan vende tilbage efter ferien med selvtilliden i behold.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098