23948sdkhjf

Bygge- og anlægsbranchen præsterer færre arbejdstimer

Der blev i 2. kvartal af 2014 præsteret 59 millioner arbejdstimer i bygge- og anlægsbranchen. Det er som ventet færre end i 1. kvartal. For arbejdsmarkedet under ét, var der status quo fra 1. til 2. kvartal
Der blev ydet 1,9 pct. færre arbejdstimer i bygge- og anlægsbranchen i årets 2. kvartal i forhold til 1. kvartal, når der korrigeres for sæsonudsving. De nye tal fra Danmarks Statistik stemmer fint overens med, at lønmodtagerbeskæftigelsen i i byggeriet i samme kvartal faldt med 2.600 fuldtidsansatte, svarende til et fald på 2,1 pct.

- Danmarks Statistiks arbejdstidsregnskab er den mest præcise opgørelse af beskæftigelsen. De seneste tal bekræfter, at en del af den ganske høje bygge- og anlægsaktivitet i 1. kvartal var en midlertidig engangseffekt pga. udbedring af storm- og stormflodsskader. Faldet i præsterede arbejdstimer muliggør samtidig, at den ledige kapacitet i byggeriet kan bringes i anvendelse andre steder i branchen. Dermed bidrager dagens tal også til at hamre en tyk pæl gennem myten om flaskehalse og kapacitetsproblemer, siger Bo Sandberg, cheføkonom i Dansk Byggeri.

Vender man blikket ud på det samlede arbejdsmarked, så bekræfter tallene – med 3.800 flere beskæftigede lønmodtagere - at det forsigtigt går i den rigtige retning på arbejdsmarkedet, men det er med ganske små skridt.

- Ændringen i sæsonkorrigeret, præsteret arbejdstid fra 1. til 2. kvartal var på 0,0 pct. Det indebærer, at det øvrige arbejdsmarked lige akkurat har kunnet absorbere effekten af den faldende aktivitet i bygge- og anlægsbranchen. Og det er vel egentlig ganske godt nyt - uden at være prangende, siger Bo Sandberg.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097