23948sdkhjf

Læs på stigen før du bruger den

Laddertag giver information om sikkerhed ved arbejde fra stige, når og hvor det er vigtigt. Informationerne står nemlig på stigen og fortæller hvilke stiger, der er inspicerede og egnede til brug
Ulykker med stiger sker som regel fordi der enten er tale om brug af den forkerte type stige, at stigen bliver brugt forkert eller at stigen er i dårlig stand.

Laddertag kan være en stor hjælp til at undgå ulykker med defekte eller udtjente stiger. Det ser ud til, at meget få er uddannet i at kontrollere stiger for fejl. Man går ud fra, at udstyret er egnet til formålet. Sådanne antagelser kan være meget kostbare – og at lade sine ansatte vide, hvilke stiger er egnede til brug, behøver ikke at være det.

Laddertag er meget synlig og det er nemt at bruge holder og indlægssystem, der altid kan vise hvilken stige, der er klar til brug. Holderen er permanent fæstnet til stigen, så den ikke er i vejen, og indlægget i holderen viser en letlæselig kontrolmeddelelse, der viser både planlagte datoer for inspektion og underskrift af de eksperter, der har godkendt kontrollen. Hvis en stige ikke kan godkendes, bliver indsatsen fjernet og et tydeligt: "Brug ikke denne stige!" bliver vist i den permanent anbragte holder.

Laddertag viser også tydeligt om stigen ikke er kontrolleret efter planen. Stiger med manglende kontrolunderskrift bør ikke bruges. Med brugen af Laddertag er det nu muligt for alle i virksomheden, med ét blik, at se hvilke stiger, der er klar til brug. Al nødvendig information bliver vist på dét sted, hvor der er behov for det.

Regelmæssig kontrol

Regelmæssig kontrol af stiger bør udføres af kompetente personer. Virksomhedens bedømmelse af risiko afgør, hvor ofte der er brug for inspektion- der kan vises op til 12 planlagte datoer for inspektion og kontrol på hver Laddertag indlæg.

Laddertag viser også en før-brug checkliste til stigen, plads til et unikt stige referencenummer, og plads til at specificere tilsigtet brug af stigen. Brugt på denne måde understøtter Laddertag virksomhedens indsats for at forsyne medarbejderne med sikre arbejdsredskaber, og Laddertag viser også, efter behov, hvilke stiger, der er godkendte til brug.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063