23948sdkhjf

Danske Anlægsgartnere sænker kontingentet for de små virksomheder

Nu bliver det snart billigere for små virksomheder uden ansatte at være medlem af Danske Anlægsgartnere. Brancheforeningen tager nemlig konsekvensen af, at det kan være svært at få økonomien til at hænge sammen som enkeltmandsvirksomhed og sænker kontingentet markant
- Vi ved, at der er kompetente anlægsgartnermestre derude, som gerne vil optages i foreningen men som hidtil har været tilbageholdende pga. kontingentet. Dette er især udpræget for virksomheder uden ansatte, selvom netop de mindste virksomheder har særligt brug for det faglige netværk, rådgivning, garantifond og ankenævn, som vi bl.a. stiller til rådighed. Det er dem, som vi rækker hånden ud til med denne beslutning, forklarer Danske Anlægsgartneres direktør, Michael Petersen.

Helt konkret vil enkeltmandsvirksomheder fra 1. oktober 2014 kunne nøjes med at betale et årskontingent på ca. 6.000 kroner. Ændringen gælder også for virksomheder, hvor en medarbejdende ægtefælle er eneste medarbejder ud over ejeren. Og det er endnu billigere det første år, hvor alle nye medlemmer kan nøjes med at betale en fast introduktionspris på 5.000 kr., uanset virksomhedens størrelse.

Danske Anlægsgartneres landsformand, Ejvind Røge, forventer det lavere kontingentet vil give udslag i flere medlemmer i foreningen, men han frygter ikke, at de billigere medlemskaber vil skabe utilfredshed blandt de "store" medlemmer.

- Jo flere vi er, jo stærkere er vi jo. Derfor blev forslaget også enstemmigt vedtaget på vores generalforsamling denne weekend, selvom kontingentsænkelsen altså ikke gælder for hovedparten af vores medlemmer. Så jeg er stolt over den solidaritet vores medlemsvirksomheder her har vist overfor for deres kollegaer, siger Ejvind Røge, der samtidig pointerer, at foreningen også arbejder hen imod at sænke kontingentet for de større virksomheder.

Skruer op for miljøindsats

Mens der bliver skruet ned for kontingentet, bliver der skruet op for foreningens miljøindsats. Det skyldes, at flere og flere kunder efterspørger grønne nøgletal, og at virksomhederne kan bevise, at de tager aktivt ansvar for miljøet.

- Vi udvider i år vores miljøservice, så vi kan komme ud i virksomhederne og bl.a. kan få hjulpet de små med at lave grønne regnskaber, som flere af vores større medlemmer allerede aflægger. Det kan bare være svært at finde tiden til at få dokumenteret ens CO2-udledning, når man kun er en mand, forklarer Danske Anlægsgartneres fagkonsulent Kim Tang, som håber, at mange medlemmer vil gøre brug af foreningens nye miljøservice og få en miljøkonsulent til at gå virksomheden igennem.

- For tit kan ganske få ændringer betyde en stor forskel for både økonomien og miljøet. Men det er ikke altid de små virksomhederne har overskuddet til at opdage og udnytte den slags grønne potentialer, så også dette vil vi gøre endnu mere for at hjælpe alle medlemmer med fremover.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142