23948sdkhjf

Bronzemedalje til KTS-elev ved De europæiske sikkerhedsmesterskaber

Tømrerlærling Martin Jørgensen fra Einar Kornerup kom hjem med en flot bronzemedalje fra De europæiske Sikkerhedsmesterskaber, der blev afholdt i Hann, Køln den 23. til 25. september
I alt var fire af KTS’ elever udtaget til at repræsentere KTS og Danmark ved "International Safety Award for Apprentices in the Construction Industry". Det var tømrerlærling Martin Jørgensen/Einer Kornerup, tømrerlærling Steffen Brandt/HRH, gulvlæggerlærling Deniz Yasa Tancay/BC-Gulve og murerlærling Rasmus Sørensen/HR.

Det er første gang, Danmark deltager i konkurrencen – og dermed første gang, vi tester os selv mod andre lande i arbejdsmiljø og sikkerhed.

- Den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse er i dag en integreret del i erhvervsuddannelserne. Ved at deltage i mesterskaberne, sætter vi større fokus på arbejdsmiljø. Det har åbenbart givet bonus. Vi er stolte af og glade for, at danske lærlinge ligger i toppen i Europa, også når det gælder arbejdsmiljøviden, siger sekretariatsleder Jacob Munk, Brancemiljørådet for Bygge & Anlæg.

De praktiske opgaver

Konkurrencens discipliner var beskyttelse mod fald fra højder (rækværker og faldsikring), rullestillads (beskyttelse under opførelse), elektrisk strøm, sikker håndtering af stiger, rundsav på byggepladsen, nedfiring af byrder, sikring og løft af byrder, manuel håndtering, personlige værnemidler. Deltagerne blev delt i hold på tværs af lande, og kommunikationen foregik på tysk og engelsk. De praktiske opgaver, var tænkte situationer på en byggeplads, eksempelvis:

"Ni stiger står på række. Opgave: at sortere. Væk med stiger, der ikke opfylder arbejdsmiljøkrav, og sortér de resterende efter formålstjenstlighed".

Eller:

"Læs en trailer og anbring reb og bånd således, at transporten kan foregå forsvarligt og reglementeret".

KTS’ deltagere var i træningslejr hos træner og holdleder Henrik Riis Petersen, faglærer på KTS, Rebslagervej op til afrejse. Alle deltagere havde en fantastisk oplevelse.jfr
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078