23948sdkhjf

Få den bedste om- og tilbygning med ny bog

Den nye bog, "Parcelhusets om- og tilbygninger – en vejledning" hjælper boligejerne til at træffe de rigtige beslutninger, når de skal bygge om eller til
Der er mange ting at tænke på, hvis man skal bygge om eller til. Inden man går i gang, skal man sætte sig ind i alt fra byggelovgivning til isoleringsværdier, indretning og ganglinjer, hvis man vil sikre det bedst mulige resultat, og her er den nye bog "Parcelhusets om- og tilbygninger – en vejledning" et godt redskab.

- I dag er det kompliceret at bygge – det er ikke nok at sige til håndværkeren, at han bare skal gå i gang. Grundlæggende stiller myndighederne stadig større krav, og selvom der er mange vejledninger på nettet om at bygge om og til et parcelhus, har der manglet en bog, der samler det hele, siger arkitekt maa Jens Erik Gram.

Han har skrevet den nye bog, der kan hjælpe boligejerne med at blive klædt godt på til en konstruktiv dialog med håndværkere og rådgivere eller omvendt. For håndværkere og rådgivere kan også drage nytte af bogen og dermed blive godt rustet, når de skal vejlede boligejerne i om- og tilbygninger.

Gå et spadestik dybere

Bogen er en inspirationsbog med skitser af, hvordan om- og tilbygninger kan se ud. Men den går også et spadestik dybere og giver gode råd om arkitektur, funktionalitet, byggeteknik og byggeri – f.eks. hvordan man kobler det eksisterende parcelhus og en tilbygning bedst sammen, hvilke materialer der passer sammen, hvilke ting man skal være opmærksom på, når man indretter et soveværelse, og hvilken entrepriseform man skal vælge.

Bogen giver også et godt indblik i, hvordan man får et energirigtigt hus, hvor lang holdbarheden er for de forskellige materialer, og hvordan man vedligeholder det "nye" parcelhus.

Stil de rigtige spørgsmål i tide

- "Parcelhusets om- og tilbygninger" vil være en øjenåbner for mange i forhold til, hvor mange ting man bør forholde sig til i forbindelse med et byggeprojekt. Og det er vigtigt, for i modsætning til et bilkøb, køber man her en vare, man ikke kan se. Bogen giver boligejeren noget forhåndsviden, så man stiller de rigtige spørgsmål og får mere begreb om kvalitet, så man ender med det bedste resultat, siger Jan Felland, videncenterchef i Bolius Boligejernes Videncenter, der udgiver bogen.jfr
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082