23948sdkhjf

Gode råd om fugtskader

Fonden BYG-ERFA har samlet et erfaringstema om vand og vandskader
Efter uger med mildt og varmt sommervejr bød august på massive regnskyl, hvor vandet trængte ind i boliger og forårsagede store vandskader. Fonden BYG-ERFA har samlet et erfaringstema med tip til håndværkere og boligejere om at reducere risikoen for langvarige følgeskader, gener og problemer.

I temaet gennemgås blandt andet, hvordan udtørringen gribes an. Fordele og ulemper ved anvendelse af henholdsvis naturlig/mekanisk ventilation, forskellige typer affugtere og infrarød bestråling. Særlige materialehensyn for fx træ, beton, fugtfølsomme gulvbelægninger, mineraluld, gipsplader og tagelementer. Udtørringstider og -metoder.

Ud over temaet findes der yderligere to blade, som kan hjælpe i kampen mod vandskader og fugt. Erfaringsbladene hedder ’Fugtskader i ældre kældre - undersøgelser’ (19) 04 12 28, ’Fugtskader i ældre kældre – udbedring og forebyggelse’ (19) 04 12 29. De beskriver almindelige kælderkonstruktioner, normalt forekommende fugtproblemer og årsager samt en række forhold som indgår i fugtundersøgelser af kældre.

Man skal bemærke, at uanset valg af metode, kan udtørringen strække sig over lang tid - fra et par uger til i værste fald flere måneder. Udtørringsperioden afhænger af de opfugtede materialer, såvel som opfugtningens omfang og den valgte metode.

Ved oversvømmelser efter kraftige regnskyl skal det bl.a. også hurtigst muligt afklares, om der kun er vand i materialernes overflade, eller om det er trængt dybere ind – og eventuelt ind i utilgængelige hulrum, samt om der er tegn på vandindtrængen i elektriske installationer?
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063