23948sdkhjf

Godt nyt for mestrene

Der er lys forude for mange mindre snedker- og tømrervirksomheder der leverer vinduer og døre til gamle bygninger
Byggevaredirektivet er i øjeblikket til genforhandling, og resultatet af forhandlingerne bl.a. i en følgegruppe under Erhvervs- og Byggestyrelsen kan få betydning for især mindre snedker- og tømrervirksomheder, der leverer vinduer og døre til restaurering af fredede og bevaringsværdige bygninger.

Det er i særdeleshed reglerne vedrørende CE-mærkning - krav om CE-mærkning af særligt tilpassede bygningsdele -, der er problemet for små håndværksmestre. Øgede omkostninger forbundet med CE-mærkningen vil nemlig gøre det svært for mange mindre snedker- og tømrervirksomheder at levere vinduer og døre til de gamle bygninger, hvor seriefremstillede produkter sjældent kan anvendes.

Eftersom krav om CE-mærkning ville få alvorlige konsekvenser for ejere af fredede og bevaringsværdige bygninger, har bl.a. Bygningsfredningsforeningen arbejdet for, at individuelt fremstillede bygningselementer til restaureringsopgaver blev undtaget fra dette CE-mærkningskrav.

Ifølge BYFO, som deltager i forhandlingerne, er der nu bevægelse at spore, hvilket tolkes som om at det vil lykkes at få undtaget individuelt fremstillede bygningselementer til restaureringsopgaver fra CE-mærkningskravet. Desuden tyder noget, ifølge BYFO på, at undtagelsen ikke alene vil komme til at gælde de fredede bygninger, men til en vis grad også de bevaringsværdige ejendomme i et endnu ikke endeligt fastlagt omfang.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078