23948sdkhjf

Murbindere til renovering og eftermontage

I foråret 2010 præsenterer Arminox en spændende nyhed inden for murbindere til renoveringsformål og eftermontage. Disse murbindere er lette at montere og behovet for specialværktøj er reduceret
Murede huse blev oprindeligt opført i massivt murværk, men i det seneste århundrede er murede ydervægge adskilt i en for- og bagmur forbundet af trådbindere af forskelligt materiale. I dag benyttes udelukkende austenitisk rustfrit stål og tinbronze stål, men helt frem til 1983 var det normalt at bruge galvaniseret jerntråd og messing til at holde for- og bagmurene sammen. Da ydervæggene fungerer som klimaskærm og udsættes for årstidernes store påvirkning af fugt, kulde og varme, har trådbindere i murværk fra før 1983, langt større risiko for korrosion og dermed øget risiko for kollaps. Korroderede murbindere giver en øget risiko for kollaps af formuren, netop som det sås i København i 2003 og ved decemberstormen i 1999.

Det drejer sig primært om murværk opført i perioden 1930 til 1984. Op til 1930 var det mest almindeligt at opføre hule mure med stenbindere af mursten. For at undgå et potentielt kollaps forårsaget af korroderede bindere, er der derfor brug for at inspicere og om nødvendigt eftermontere trådbindere efter dagens standarder. Ønsker og krav til reducering af f.eks. energiforbrug i forskellige murværkskonstruktioner kan resultere i etablering af nye skalmure opført foran eksisterende hule mure. Disse skal naturligvis forankres sikkert og korrekt til den eksisterende bagmur. Dette er meget ofte individuelt tilpassede produkter, hvor kravet til dokumentation og udførelseskontrol understøttes af Arminox.

Samlede løsninger til renovering

Arminox leverer murbindere til alle typer renoveringsopgaver, hvor de eksisterende bindere enten er korroderede eller hvor konstruktionen ønskes forstærket. Da renoveringsopgaver af murværk er meget forskelligartet tilbyder Arminox fire standardprodukter som alle kan designes og tilpasses individuelt til den enkelte opgave.

Samtlige produkter tilbydes i pakkeløsninger med bindere, bor, monteringsværktøj, klæbemasse og teknisk support fra Arminox. De fire standardprodukter er:

• Ekspansion med prægning. Anvendes primært til bagmure af beton. Ekspansionsankeret fastgøres i bagmuren og binderen klæbes i formuren med Hilti specialklæber.

• Ribbet med dobbelt bølge. Fremstilet af ribbet rustfrit armeringsstål. Kan anvendes til de fleste bag- og formure. Binderen klæbes med Hilti specialklæber i for- og bagmuren og den ribbede overflade giver en bedre udtræksværdi end glat stål samt forhindrer, at væde og kondens kan transporteres til bagmuren.

• Selvskærende med bølger. Anvendes til bagmure af teglsten, træ, porebeton og letklinker. Skrues i bagmuren og klæbes i formuren med Hilti specialklæber.

• Selvskærende med 2 x bølger. Individuelt tilpasset løsning hvor der etableres en ny skalmur foran en eksisterende formur. Binderen monteres gennem den eksisterende formur og skrues i eksisterende bagmur. Binderen klæbes med Hilti specialklæber i den gamle formur og nye skalmur. Den nyopførte skalmur er herved sikret maksimal forankring i alle tre mure.

Arminox er behjælpelig med teknisk support til udførelseskontrol. Firmaet kan foretage trækprøver på byggepladsen og fremsender herefter testresultater med billeddokumentation.

Arminox A/S

Stand E-7814
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094