23948sdkhjf

Hård kritik af overenskomst

Den Danske model har spillet fallit. Samtidig underbetales østarbejdere uden konsekvenser
Hvis det er prisen for at bevare den Danske model, så har modellen spillet fallit. Så klart udtrykker formanden for Malerforbundet sig.

Formanden for Malerforbundet, Jørn Erik Nielsen, gør dermed op med resultatet af overenskomstforhandlingerne, som bliver mødt med hård kritik af malersvendene.

- Vi vidste godt, at det ville blive svært, når man inden for industriens område havde stillet sig tilfreds med stort set ingenting. Men så ringe. Det er uacceptabelt, mener Jørn Erik Nielsen.

Han fortæller, at Malerforbundets krav havde været omkostningsneutralt for arbejdsgiverne.

- Men sådan skulle det ikke være, konstaterer formanden for Malerforbundet, der fralægger sig et hvert ansvar for resultatet.

- Også denne gang har forhandlingerne været centralt styret fra Dansk Arbejdsgiverforening. Det er sket i en sådan grad, at vi uden den mindste slinger i valsen kan konstatere, at den decentrale forhandlingsmodel har spillet totalt fallit. Samtidig har forhandlingerne været så stramt styret, at vi i Malerforbundet har fået adskillige af vores forhandlede resultater underkendt, oplyser Jørn Erik Nielsen.

Formanden for Malerforbundet ser med stor bekymring på underbetalingen af arbejdskraft fra Østeuropa.

- Vi havde set frem til en form for kædeansvar, så man i de tilfælde, hvor overenskomsterne bliver overtrådt, kunne gå tilbage til hovedentreprenøren og gøre krav gældende mod de plattenslagere, som misbruger østarbejderne. Sådan skulle det ikke være, selvom det var et krav, som ikke vil koste virksomhederne noget, hvis de vel at mærke har rent mel i posen, påpeger Jørn Erik Nielsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078