23948sdkhjf

De grønne klar til forår

Anlægsgartnerne har haft en stille periode med vintervejret, men vejrer morgenluft nu med forårets komme
Anlægsgartnersektoren er klar til at rykke ud med materiellet og gå i gang med projekter, som har ligget stille på grund af vinteren.

Men ventetiden har ikke været spildt. Senest er der indgået ny overenskomst, som sikrer orden i forholdene, og så er det bare i arbejdstøjet og få indhentet det forsømte.

Et lavere niveau

Som alle andre steder har krisen også kradset, men som vi ser det andre steder, bl.a. på den nyligt afviklede TUN-Byg i Fredericia, så er der en vis optimisme at spore.

Anlægsgartnerne har også arbejdet med nye indsatsområder, bl.a. klimavenlige tage som er i høj kurs, men det kræver sin mand at lave et ordentligt grønt tag. Derfor har Danske Anlægsgartnere netop oprettet en ny forening for taggartnere. Målet er flere grønne tage og topprofessionelle taggartnere.

Et grønt tag hjælper klimaet med alt mellem himmel og jord. Det luner bygningen om vinteren og køler om sommeren, reflekterer mere sollys end de fleste andre tagtyper og holder regnvandet væk fra kloakkerne og giver det tilbage til skyerne, mens tagets planter optager CO2 og frigiver ilt.

Skal laves ordentligt

Det kræver dog, at taget er lavet ordentligt, og for at sikre det, har Danske Anlægsgartnere den 9. december 2009 besluttet at oprette en forening for taggartnere.

- Vi har jo ikke råd til at vente. Det er et vigtigt område, der er i voldsom vækst, og der er brug for at få samlet både viden og ildsjæle ét sted. I Danske Anlægsgartnere har vi længe har haft normer og standarder for taggartneri, og med oprettelsen af den nye sektion for taggartnere får vi mulighed for at gøre de professionelle indenfor dette fagområde endnu skarpere, fortæller direktør i Danske Anlægsgartnere Stephan Falsner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078