23948sdkhjf

Anlægsgartnerne vejrer forår forude

Anlægsgartnerne har brugt vintertiden på alt andet end det grønne. Snerydning har fyldt en del, men nu kommer solen
Det er ikke kun anlægsgartnerne selv, der trænger til at se nogle spirende krokusser i den hårde jord. Det gælder også leverandørkæden, såsom producenterne af redskabsbærere, klippemaskinerne mv. som er leverandører til sektoren.

Men anlægsgartnerne selv har forsøgt at holde sig beskæftiget med snerydning, ejendomsservice og alt andet, som sådan et firma kan påtage sig.

Det er en branche, der har været ramt af krisen, og mange har måttet skære ned, men til gengæld vejrer man nu forår, fordi sneen og frosten fortager sig nu. Temperaturen stiger, og så er det tid at komme i jorden igen, og den hårde vinter har udskudt en række projekter, som ikke har kunnet gennemføres med frost helt ned i 70 meters dybde. Derfor har belægningsarbejder, anlægsarbejder og andet måttet ligge stille i denne periode.

Og med en ny overenskomst i hus, er det tid til at komme i arbejde. 3F og DAG har nemlig indgået en to-årig aftale. Overenskomst for anlægsgartneri, golfbaner og indendørsbeplantning.

Lønnen stiger

Timelønen stiger 1,60 kr. 1. marts 2010 og 2,25 kr. 1. marts 2011. Generelle tillæg stiger med 50 øre 1. marts 2011. Tillæg til "maskinførere" udgår af overenskomsten. Øvrige tillæg stiger med 1,5 procent 1. marts 2010 og to procent 1. marts 2011. Elevlønninger stiger med to procent 1. marts 2010 og med 2,5 procent 1. marts 2011 for almindelige EUD-elever. Bidraget til "Uddannelsesfonden" øges med tre øre.

Beløbet anvendes til en udligningsordning for virksomheder, som har udgifter til elever på skolehjem. Der kan indføres produktivitetsfremmende lønsystemer i virksomhederne. Begrænset sundhedsordning indføres pr. 1. januar 2011 gældende for medarbejdere med 3 måneders anciennitet. Den dækker kiropraktor og massage. Maksimum på varieret ugentlig arbejdstid forhøjes fra nuværende 42 timer til 44 timer. 9-ugersperioden for betalt barsel efter de første 14 uger efter fødsel udvides til 11 uger. Anciennitet for betaling af løn under sygdom reduceres fra nuværende 12 måneder til 8 måneder. Maksimumbetalingen for løn u. sygdom øges 1. marts 2010 med 1,50 kr. og 1. marts 2011 med 2,00 kr. Der er endvidere indgået en række aftaler og seniorpolitik, ligelønsnævn, forbud mod social dumpning, udenlandske arbejdere, ligelønsnævn m.v Den nye overenskomst er på niveau med de overenskomster, som er indgået på det øvrige arbejds-marked. Læg her mærke til, at vi - på linie med byggeriets overenskomst - fik afværget at skulle betale fratrædelsesgodtgørelse.

Efter 1. marts

Da aftalen er indgået efter 1. Marts, betyder det, at den skal sendes til urafstemning i 3F sammen med en række andre overenskomster, som Statens Forligsmand har valgt at sammenkæde. Det er endnu ikke offentliggjort, hvornår resultatet af en urafstemning foreligger, men det forventes at ske sidst i marts. Så snart resultatet foreligger, vil der blive udsendt nye lønbilag. Protokollaterne kan hentes på foreningens hjemmeside på "downloadcenteret".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078