23948sdkhjf

Sortsynet vokser i byggeriet

Byggebranchen er blevet mere pessimistisk. Ordrebeholdningen ser skidt ud, vurderer virksomhederne selv.
Det ser sløjt ud for dansk byggeri. Samlet set er virksomhederne blevet endnu mere pessimistiske i juli, end de var i juni. Det viser en den månedlige rundspørge, det såkaldte konjunkturbarometer, fra Danmarks Statistik.

Ordrebeholdningen er mindre end normalt for denne årstid, lyder meldingen. Og det er især murere og byggeentreprenører, der venter hårde tider, mens det ser lidt lysere ud for vvs'ere, blikkenslagere, malere og glarmestre.

Det er især manglende efterspørgsel, der får virksomhederne til at skrue ned for forventningerne til priser, omsætning og beskæftigelse. Der er derimod stort set ingen mangel på arbejdskraft eller materialer, og vejret har heller ikke voldt problemer.

Den sammensatte konjunkturindikator, der er et samlet mål for stemningen i branchen, er på minus 25 i juli mod minus 22 i juni. Det er det laveste niveau i halvandet år.

Udviklingen bekymrer økonomerne.

- Det, at der er tale om tyndere ordrebøger, indikerer, at flere og flere igen er blevet mere tilbageholdende med at sætte gang i nye investeringer, vurderer seniorøkonom Mikkel Høegh fra BRF Kredit.

- Det er højest bemærkelsesværdigt, idet det lave renteniveau alt andet lige burde gøre mange investeringer rentable, tilføjer han.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079