23948sdkhjf

Økonom: Ingen vending på boligmarkedet

Det er for tidligt at sige, at boligmarkedet har vendt, selv om færre boliger sættes til salg på nettet.
Der er blevet længere mellem "til salg"-skiltene. Men det er stadigt for tidligt at glæde sig, hvis man lige nu står og skal have solgt sin bolig.

Det siger Lone Kjærgaard, der er cheføkonom i Arbejdernes Landsbank. Selv om Realkreditrådets tal viser et fald i antallet af boliger til salg på nettet på er faldet med 6753 stk. på et år til 64.215 ejerboliger.

- Der er umiddelbart svært at se, om faldet er kommet, fordi der bliver solgt mere. Det kan vi håbe på. Men der er noget der kan tyde på, at der er færre, der vælger at sætte boligen til salg, siger Lone Kjærgaard og fortsætter:

- Når det er sagt er det faktisk meget godt, for dem der vil sælge deres bolig - at der nu er færre konkurrerende boliger, som køberne kan vælge imellem. Det er noget, der alt andet lige er et godt tegn.

Samtidig viser tallene, at selvom ejerboliger står til salg til lavere priser end for et år siden, er det tredje måned i træk, at udbudsprisen på ejerlejligheder er en smule højere end i den forgangne måned.

- Det er faktisk ganske unikt. Men nu er det sådan, at en svale ikke gør en sommer, så det er for tidligt at sige, at vi har en vending på boligmarkedet. Men det er i hvert fald et lille lysglimt, siger cheføkonomen.

Lone Kjærgaard mener, at det er for tidligt at sige, at ser er sket en egentlig vending på boligmarkedet. Arbejdernes Landsbanks prognose siger, at boligpriserne begynder at stabilisere sig.

- Grunden til vi ikke tror på en vending er, at niveauet af boliger til salg er rekordhøjt. Og dansk økonom kører stadigvæk i slæbegear, siger hun og påpeger:

- Der kommer først rigtig gang i boligmarkedet, den dag vi har en stor vækstfremgang i Danmark, hvor ledigheden begynder at kravle ned, og hvor folk har fået tilliden tilbage. Og det er altså ikke noget vi ser, der ligger lige rundt om hjørnet.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063