23948sdkhjf

SKAT kan sende dig i fængsel

Hvis du snyder for skat eller moms for mere end 250.000 kr. eller 100.000 kr. for andre afgifter, så kan du ryge i fængsel
Når SKAT som led i sit arbejde finder fejl eller mangler i selvangivne oplysninger, momsindberetninger eller øvrige afgiftsforhold (f.eks. ulovlig privat brug af gulpladebil) eller iøvrigt får mistanke om, at der kan være noget galt, sender SKAT normalt et brev til skatteyderen og beder om en forklaring på, hvorfor der er selvangivet/ momsindberettet, som der er, og beder ofte om at skatteyderen/ virksomheden sender dokumentation for tallene i selvangivelsen.

Det skriver Mester Tidende.

SKAT kan vælge at foreslå at sagen afsluttes med en bøde i de tilfælde, hvor SKAT enten mener, at det ikke er med vilje, at SKAT er blevet snydt, men at skatteyderen burde have vidst, at der var noget galt (grov uagtsomhed) eller, at SKAT mener, at der er snydt med vilje (forsæt), men at det beløb, der er snydt for ikke er større end 250.000 kr. for skat og moms og 100.000 kr. for øvrige afgifter. Bøden vil være på 50-200 pct. af det beløb, de er snydt for.

Er det beløb, der med vilje er snydt for større, kommer sagen for domstolene. I den situation kan sagen ende med en fængselsstraf. Straframmen for skatte- og momssvig går op til 1½ års fængsel og i særlig grove tilfælde går straframmen op til 8 års fængsel.

Hertil kommer, at der oveni en fængselsstraf stort set altid gives en tillægsbøde på 50-100 pct. af det beløb, der er snydt for.

Som to eksempler på, hvor der er risiko for fængselsstraf, kan nævnes undladelse af at selvangive indkomst/ moms, der medfører forhøjelse af moms/skat, hvor skatteværdien og momsen sammenlagt er på mindst 250.000 kr., eller privatkørsel i gulpladebil, der udløser omregistrering, hvor tillægsregistreringsafgift er på mere end 100.000 kr.

Læs mere her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125