23948sdkhjf

Farvrskov Kommune overdrager vej- og parkdrift til HedeDanmark

Favrskov Kommune overdrager driften af veje og grønne områder til HedeDanmark, som overtager 42 medarbejdere fra kommunens vej- og parkafdeling
Når græsset på boldbaner slås, når træerne langs vejen beskæres, og når fortovene rettes op, er logoet på medarbejderens arbejdstøj nu ændret fra Favrskov Kommunes byvåben til HedeDanmarks logo. Det er nok den væsentligste forskel, som borgerne vil bemærke, når drift af veje og grønne områder fra 1. april er overdraget til HedeDanmark.

Overdragelsen er den hidtil største kommunale udbudsopgave af sin art og giver Favrskov Kommune en årlig besparelse på 4,6 mio. kr.. HedeDanmark overtager pleje og drift af bl.a. 268 km fortov og 13.142 træer, men det er fortsat Favrskov Kommune, der tager sig af borgernes spørgsmål og input til forbedringer.

Forberedt på overdragelsen

Selvom overdragelsen formelt først er sket nu, så har Favrskov Kommune og HedeDanmarks planlægning været i gang længe. Forberedelserne har bl.a. omfattet besigtigelse af veje og grønne arealer, ligesom maskinpark og materiel, som overdrages, er blevet gennemset.

HedeDanmark har samtidig gjort klar til at modtage 42 medarbejdere fra kommunens vej- og parkafdeling.

Den årlige kontraktsum er på knap 18,5 mio. kr., hvilket giver kommunen en besparelse på 4,6 mio. kroner om året de næste 4 år. Derudover opnår Favrskov Kommune en engangsindtægt på 5,2 mio. kroner ved salg af kommunens maskiner og materiel til HedeDanmark.

- Som Byråd har vi en forpligtelse til at sørge for, at kommunen hele tiden anvender sine ressourcer bedst muligt, og for at borgerne får mest service for skattekronerne. Aftalen med HedeDanmark gør det muligt at fastholde vores serviceniveau indenfor veje og grønne områder for færre penge, siger borgmester Nils Borring (A).

Frontløber blandt kommuner

Aftalen er den hidtil største af sin art i en dansk kommune og indebærer, at HedeDanmark er forpligtet til at leve op til en række kvalitets- og servicekrav, som dokumenteres både gennem egenkontrol og gennem kontrolprocedurer fra kommunen.

- Favrskov Kommune har været frontløber på dette område, som er i kraftig fremmarch. Kommunens tilgang til udbuddet har været visionær, hvilket bl.a. kan ses ved, at der er lagt stor vægt på at få indbygget kvalitet i opgaveløsningen, men også i selve overdragelsesfasen har kommunen ageret meget professionelt. Kommunen har aktivt bidraget til, at HedeDanmark får overdraget medarbejdere, materielog maskiner på en god og ordentlig måde, og vi ser meget frem til det fortsatte samarbejde med kommunen, siger John Iskov, regionschef i HedeDanmark.

Favrskov Kommune beholder natur- og vandløbsopgaver, skiltevedligeholdelse og andre mindre driftsopgaver i eget regi. Det vil også fremadrettet være Favrskov Kommune, der står for betjening af sommer- og vintervagttelefonen.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.116