23948sdkhjf

HusCompagniet sætter salgsrekord i 2011

Trods svære markedsbetingelser for husbyggeriet, har HusCompagniet formået at løfte omsætningen med 25 pct. til knap 1,3 mia. kr.
HusCompagniets cementerer sin position på det danske husmarked med rekordhøj omsætning i 2011 og knap 800 afleverede huse.

Fremgang over hele landet og indtræden på det svenske marked har betydet, at omsætningen er vokset fra 1 mia. kr. i 2010 til 1 ,3 mia. kr. sidste år - selv om markedet for typehuse fortsat er meget presset herhjemme. Dermed vurderes markedsandelen at udgøre omkring 25 pct. for HusCompagniet, der er ejet af FSN Capital, en af Nordens førende kapitalfonde.

Samtidig voksede resultatet af primær drift før renter og afskrivninger (EBITDA) fra 101 mio. kr. året før til 145 mio. kr. i 2011. Den positive udvikling for HusCompagniet betyder, at overskudsgraden er løftet til hele 9,9 pct. sidste år, hvilket positionerer selskabet meget højt rent indtjeningsmæssigt i byggebranchen.

- Vi oplever, at tryghed betyder meget for både kunder og rådgivere, når der skal bygges hus i dag. Derfor rammer vores koncept godt , ved at betaling først sker ved indflytning og at produktet leveres til aftalt pris og til tiden. Det er afgørende at levere værdi for pengene i krisetider og det er kimen til vores succes, siger adm. direktør Steffen Baungaard, HusCompagniet.

Han pointerer, at selskabets prisstruktur og den stramme byggeproces har givet stor tilfredshed blandt kunderne.

- Det er afgørende at holde fast i vores effektive byggeproces, hvor vi kender vores styrker og står ved, hvad vi leverer. For vi skal være her i morgen og om 10 år , så tingene skal være i orden hver gang, siger Steffen Baungaard, der samtidig peger på den lokale tilstedeværelse i hele landet som medvirkende årsag til fremgangen .

Alternative huslån

Markedsudsigterne for 2012 peger for HusCompagniets vedkommende i retning af at fastholde den stærke position og selskabet forventer at lande på omtrent samme niveau i forhold til omsætning og resultat som i 2011. En af barrierne for at få flere huskøbere ind på markedet er bankernes stramme kredithåndtering.

- Det er lidt svært at spå om markedets udvikling, da vi i øjeblikket oplever, at bankerne bremser op i forhold til huskunderne, hvilket ses over hele landet. Men vi forventer , at 2012 bliver på niveau med sidste år, og håber så på , at markedet igen vil røre på sig i 2013, siger Steffen Baungaard.

Ordrebogen ventes på den baggrund at runde omkring 800 leverede huse i 2012.

På grund af kreditklemmen på husmarkedet har HusCompagniet for nylig taget initiativ til et samarbejde om alternative huslån, hvor huskunderne fremover kan tilbydes en lånepakke , der kombinerer en købesumsgaranti samt realkreditlån fra BRFkredit med pantebreve fra investeringsvirksomheden Halkin ARP Capital , hvor pensionskassen Pensam er investor.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109