23948sdkhjf

Kvinde får 13 år for sexdrab i Skodborg

Landsretten stadfæster byrettens hårde dom over en kvinde, der dræbte sin ekskæreste efter at have bundet ham.
Den 41-årige Linda Nielsen fra Skanderup ved Kolding er i Vestre Landsret blevet idømt 13 års fængsel for drabet på Jørn Brøgger Lund i Skodborg ved Vejen i januar sidste år.

Dermed har landsretten stadfæstet den hårde dom, som et nævningeting i Retten i Esbjerg idømte Linda Nielsen i januar.

Den 42-årige landmand og entreprenør blev fundet nøgen i soveværelset på sin gård, hvor han på sadomasochistisk vis var bundet til sengen.

Han var død af flere tunge slag i hovedet og havde også fået halsen skåret over. Forinden var han forsøgt kvalt.

Både landsret og byret har idømt en straf, der er længere end det sædvanlige i drabssager. Det er sket på grund af de særligt skærpede omstændigheder.

Byretten lagde vægt på, at drabet var meget nøje planlagt, og at kvinden udnyttede mandens følelser og det, at han tændte på sexlege.

Den 42-årige mand var kvindens ekskæreste. Retten har lagt vægt på, at han under påskud af, at de skulle have seksuelt samvær, var gået med til at blive bundet, så han var værgeløs.

Flagline og kroge til at blive bundet med havde manden selv købt dagen forinden i Trælasten i Vejen.

Et afgørende punkt i sagen mod kvinden har været, at hendes dna blandt andet er fundet på den flagline, han var bundet med. Det har såvel byret som landsret lagt vægt på.

Kvinden havde anket sagen i et forsøg på at blive frifundet eller få straffen sat ned. I landsrettens nævningeting var der fem stemmer for at nedsætte straffen til 12 år, mens en stemte for en skærpelse af hendes straf til 14 år.

Imidlertid fulgte retten flertallet, der stemte for at stadfæste straffen på 13 års fængsel.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079