23948sdkhjf

Bedre erhvervsvilkår i kommunerne

I kølvandet på Dansk Byggeris analyse af kommunernes erhvervs- og byggevenlighed er der taget hul på dialogen om, hvordan dagligdagen for de lokale virksomheder kan blive mere erhvervsvenlig
Der var både smil, skuffede ansigter og knap så glade miner, da Dansk Byggeri for et par uger siden uger siden offentliggjorde en analyse af kommunernes erhvervs- og byggevenlighed. Kommunerne i den gode ende af listen var glade for et klap på skulderen, mens andre kommuner var knap så glade for deres placering i den anden ende af skalaen.

- Nu går vi i gang med anden runde af analysen, nemlig at tale med kommunerne om fremtiden. Det vil ske både på borgmestermøder eller på opfordring af kommunerne selv. Erhvervslivet og kommunerne skal bruge analysen som grundlag for en snak om, hvordan virksomhedernes vilkår kan forbedres. Forhåbentlig fører det til, at virksomhederne bruger mindre tid på bureaukrati og færre penge på skatter og afgifter, og i stedet bruger kræfterne på at forbedre indtjeningen og skaffe flere arbejdspladser til lokalområdet, siger erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri, Torben Liborius.

Han håber, at kommuner, der er i tvivl om, hvad de kan gøre for at forbedre det lokale erhvervsklima, vil gå i dialog med Dansk Byggeri. Det har f.eks, Fredericia gjort efter, at analysen placerede kommunen på en sidsteplads.

- Fredericia har i den grad vist, at kommunen har taget analysens resultater til efterretning, og tog hurtigt initiativ til at mødes. Gennem dialog med Dansk Byggeri og det lokale erhvervsliv vil de gerne gøre det nemmere at være virksomhed.

I Fredericia har de allerede besluttet at se på muligheden for at reducere dækningsafgiften og forbedre sagsbehandlingen af byggesager, og lave orienteringsmøder om kommunens indkøbspolitik. Stor ros til Fredericia. Jeg håber, at andre kommuner tager lige så konstruktivt imod på de punkter, hvor vi i analysen påpeger, at der er mulighed for forbedringer, siger Torben Liborius.

tøtte

Se hvordan kommunerne placerer sig i Dansk Byggeris analyse af kommunernes erhvervs- og byggevenlighed her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093