23948sdkhjf

Styr på kemien med QR-koder

Om et kemisk stof er farligt afhænger af to ting: hvor farligt stoffet er, og hvor store mængder vi kommer i kontakt med. QR-koder giver dig besked
Den nystartede virksomhed, Powerclean i Viborg, har som den første danske leverandør af rengøringsmidler og en lang række andre specialkemiske produkter indført QR-koder på alle produkter, så kunder og brugere har den nyttige viden om indholdet lige ved hånden.

Det er de to iværksættere Helle Hjorth og Bjarne Bleicken, der står bag det nye firma, som har fået den revolutionerende idé, at der skal være QR-koder på deres emballager.

Med QR-koder på etiketten kan den, der står med produktet via sin Smart Phone, scanne både datablad, brugervejledning og demovideoer. Det er en effektiv og hurtig viden om, hvad produktet indeholder, og hvordan det bruges, der altid vil være tilgængelig sammen med produktet.

Det er ikke den enkelte forbrugers ansvar at vurdere produkternes indhold af kemikalier. Kemikalier reguleres af EU-lovgivning. Det er myndighederne i de enkelte lande, der har ansvar for, at kemikalier, der kan udgøre en sundhedsrisiko, er udstyret med tekniske data om indhold og en vejledning til, hvordan de skal bruges.

Derfor har producenter og leverandører pligt til at forsyne deres produkter med tekniske data og brugervejledning. Det løses i Danmark med datablade og brugervejledninger på papir, som derfor ender i en mappe på et kontor og ikke der, hvor produkterne bruges.

Nu kommer Powerclean med et hurtigt overblik over produktets tekniske data og vejledning i brug. Og hvis et uheld er ude, kan de nødvendige data scannes og medbringes til skadestuen.

- De personer, der bruger vores produkter, er meget forskellige med meget forskellige forudsætninger. Powerclean leverer til næsten alle typer virksomheder, og derfor har det været vigtigt for os at gøre det nemt og enkelt for brugerne ved at anvende den nyeste teknologi – QR-koderne – på vores produkter, siger de to iværksættere, Helle Hjorth og Bjarne Bleicken, som dermed vil give kunderne den størst mulige sikkerhed ved anvendelse af deres produkter.

De to iværksættere har begge mange års erfaring i branchen. I mere end 16 år har de arbejdet med rengøringsmidler og specialkemi, og har derfor et grundigt kendskab til kundernes behov og brugernes store ønske om en enkel måde at skaffe sig viden om produktet.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095