23948sdkhjf

Bliv mester i energi

Ny efteruddannelse for lokale håndværksmestre i Middelfart, Kolding og Fredericia passer ind i en travl hverdag
Håndværksmestre i Fredericia, Middelfart og Kolding kan blive endnu skarpere på viden om energirenovering. Som noget nyt er Fredericia også med.

Grøn erhvervsvækst og IBC starter efteruddannelsen op d. 15. august. Forløbet rækker over 9 eftermiddage frem til d. 14. november. Uddannelsen er tilrettelagt så den passer til en travl hverdag i de små og mellemstore håndværksvirksomheder.

Der er en god portion sund håndværkerfornuft i at gå sin virksomhed igennem med tættekam og stille skarpt på viden om energi, forretningsudvikling og salg. For mange af håndværksmestrene, der allerede har været et forløb igennem, har det vist sig at være en vej til vækst eller fastholdelse i krisetider.

Som afslutning på uddannelsen afholder Grøn erhvervsvækst en energimesse. I starten af året blev der afholdt den første energimesse i Middelfart, og her begynder der at tegne sig et mønster for de håndværksmestre, der deltog.

Den seneste måling viser, at der er skabt 90 nye jobs relateret til energieffektivitet i Kolding og Middelfart, heraf en god del i håndværksmestrenes små og mellemstore virksomheder, siger Lotte Lindgaard Andersen, Grøn erhvervsvækst.

Udvikling af forretningen

- Det har været en kæmpe stor mulighed for udvikling af min forretning, og jeg har på baggrund af det investeret i isoleringsmaskineri. Jeg kan allerede nu mærke, at det har givet en del henvendelser, og det er den spæde start, siger Lenni Brødsgaard Kristensen, Tømrer- og snedkermester.

Det er derfor nu at håndværksmestrene skal slå til, hvis de vil med på vidensvognen om energi, forretningsudvikling og salg. Uddannelsen er nemlig ikke et fast tilbud på IBCs kursusliste.

- Der er forskel på, hvor meget gang der er i markedet for energirenovering i Middelfart, Kolding og Fredericia. Men der er ingen tvivl om, at der kan komme endnu mere skub i sagerne, for solceller, efterisolering og energitjek er hotte emner for boligejere i øjeblikket, og det stiller krav til de udøvende håndværksmestre. Derfor er viden om energi en vigtig faktor for håndværksvirksomheder, der gerne vil kunne løfte opgaven, siger Lotte Lindgaard Andersen, projektleder i Grøn erhvervsvækst.

Carsten Schmidt, snedker- og tømrermester forklarer, at uddannelsen har gjort, at han føler sig bedre klædt på til at rådgive kunderne i energirenoveringsopgaver.

- Det, at vi arbejder i teams ved f.eks. energitjek, gør at vi står som seriøse og kompetente håndværkere og det giver tryghed og overblik for kunderne. Salgsdelen har givet mig øget fokus og forståelse for salg og virkemidler til at få lukket flere ordrer, siger Carsten Schmidt

- Jacob Nielsen, Ole Nielsen VVS , var skeptisk i starten, fordi man ikke ved, hvad man får ud af sådan et kursus.

- Men nu er vi kommet hertil og har en idé om, hvor det skal føre hen. Jeg er blevet klædt på til at møde kunderne, så jeg er meget positiv, siger Jacob Nielsen.

Jan Reimers-Hansen fra Holmstrup El meldte sig til kurset for at vide mere om, hvad der rører sig på energisiden, bl.a. inden for solceller.

Og for at finde vinkler ind til at arbejde sammen med andre fag omkring energi. Jeg har faktisk fået 2 nye samarbejdsparter, en VVSer og en tømrer her på kurset, siger Jan Reimers-Hansen..

tøtte

Energihåndværker: Når uddannelsen er gennemført kan håndværksmestrene bruge den fælles markedsføring gennem energihåndværkerlogoet. Netop det tværfaglige samarbejde er med til at føre til vækst.

(foto mand på tag): Energihåndværker Carsten Schmidt i gang med at energioptimere en landejendom syd for Kolding.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063