23948sdkhjf

Ledige håndværkere bliver jord- og betonarbejdere

De første 55 ledige tømrere er netop blevet efteruddannet til jord- og betonarbejdere på AARHUS TECH, og flere er på vej. Efteruddannelsen vil imødekomme efterspørgslen på netop jord- og betonarbejdere i en tid, hvor store anlægsprojekter skyder op overalt i Aarhus
På deres svendebreve står der tømrer, men efter et seks ugers kursus på AARHUS TECH er de blevet efteruddannet i forskalling, armering og andre ting, som gør dem i stand til at arbejde som jord- og betonarbejdere. Dermed er de klar til at varetage nogle af alle de jord- og betonopgaver, som løbende vil dukke op i Aarhus og omegn, efterhånden som de mange store anlægsprojekter sættes i gang.

- Den her form for efteruddannelse er en god investering både for den ledige håndværker og for samfundet som helhed. Og med de mange store anlægsprojekter, som er planlagt både i Aarhus og i resten af Danmark, er der på sigt vel nærmest jobgaranti inden for jord- og betonfaget, siger formand for Dansk Byggeri Østjylland, Michael Ancher.

AARHUS TECH samarbejder med blandt andet Dansk Byggeri om efteruddannelsen. Alene i løbet af foråret er 55 ledige tømrer blevet efteruddannet til jord- og betonarbejdere, og der starter nye hold efter sommerferien.

AARHUS TECH oplever samtidig en stigning i antallet af unge, der vælger struktøruddannelsen. Dermed er der ingen grund til at frygte, at Aarhus kommer til at mangle jord- og betonarbejdere, mener Dansk Byggeri.

- Her er et initiativ, som viser, at 3F Rymarken er helt forkert på den, når de påstår, at Aarhus bør udskyde Marselis-tunnelen, fordi vi kommer til at mangle jord- og betonarbejdere. Selvfølgelig kan der opstå mindre flaskehalse, men med den fart, som AARHUS TECH efteruddanner ledige håndværkere til jord- og betonarbejdere, så er der ingen grund til at tage bekymringerne på forskud, siger Michael Ancher.

Og det er en ekstra kvalitet, at de nye jord- og betonarbejdere i forvejen har en håndværksuddannelse, mener Dansk Byggeri Østjylland.

- En uddannelse som f.eks. tømrer er med til at give dem en ekstra forståelse for flere dele af byggeriet. Det ser jeg helt klart som en kvalitet, siger Michael Ancher.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078