23948sdkhjf

Historien om en tagløsning

Taget uden undertag er en dansk opfindelse som har været anvendt siden midten af 80erne - uden problemer
Der var engang en mand, som gik og undrede sig over, at ingen endnu havde opfundet et tag, der var så tæt, at det kunne oplægges uden brug af undertag. Det var en hård nød at knække, men en dag fik han en idé, som på alle måder skulle vise sig at holde vand.

Efter flere års intens udviklingsarbejde, der omfattede et utal af forsøg under ekstreme vejrforhold med sne, storme og skybrud, var han parat til at præsentere sin opfindelse for verden. Det var den største nyskabelse inden for området tag i mange år – og så var den tilmed 100 pct. dansk.

Navnet på den helt unikke tagløsning er naturligvis B&C Danflock – taget uden undertag, som fra midten af 80'erne blev en stor succes. En økonomisk attraktiv tagløsning, som igennem årene har sparet mange håndværkere og husejere for unødigt arbejde og kostbare problemer med utætte undertage.

Unikt fugesystem

Set ude fra ligner et tag med B&C Danflock et helt traditionelt tag med B&C betontagsten. Hele hemmeligheden ligger i den unikke systemfuge, som er monteret på hver eneste tagsten. Danflock systemfugen, der bedst kan sammenlignes med velcrobånd på f.eks. sko og tøj, blot meget stærkere, består af mange tusinde nylonfibre, der modvirker indtrængen af fygesne og slagregn.

Skulle der opstå kondens og fugtproblemer indenfor, så er systemfugen så "utæt", at kondensdannelser drænes ud gennem nylonfibrene. På en og samme tid uhyre simpelt og yderst genialt.

B&C Danflock tagsten er dyrere i anskaffelse, men denne merudgift er hurtigt hentet hjem ved besparelser på materialer og den mere effektive oplægning. Beregninger har vist, at der er helt op til 11 pct. at spare ved at bruge B&C Danflock frem for en mere traditionel løsning med B&C betontagsten.

Og som endnu et plus har systemfugen en trykudlignende egenskab, der reducerer blæstens sugeeffekt på tagfladen, hvilket modvirker stormskader.

En mindre kompliceret tagløsning

Et af de byggefirmaer, som har brugt B&C Danflock lige fra starten og stadig gør det i stor stil, er Trelleborg Helårshuse - Fritidshuse A/S. Af de 7.000 huse, som Trelleborg har opført siden virksomhedens start i 1963, er der oplagt B&C Danflock på ca. 2.000.

- Det er en uforlignelig tagløsning, siger direktør Casper Clorius, Trelleborg Helårshuse - Fritidshuse A/S.

- I de efterhånden mange år vi har anvendt B&C Danflock på vores huse, har vi aldrig oplevet større reklamationer, og det er yderst sjældent, vi hører om tagsten, der har løsnet sig i forbindelse med uvejr. At arbejde med en tagløsning, hvor der ikke skal anvendes undertag, sparer os helt sikkert for en masse fejl og problemer.

B&C Danflock er mindre kompliceret set i forhold til traditionelle tagløsninger med undertag. Selvom vi benytter os af de samme håndværkere, der har stor viden og en lang erfaring med at konstruere et tag, så er der flere muligheder for at lave fejl, når der først skal lægges et undertag. I de fleste tilfælde er det langt nemmere at arbejde med en tagløsning uden undertag, fastslår direktør Casper Clorius, Trelleborg Helårshuse - Fritidshuse A/S.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078