23948sdkhjf

Øget sommerhusudlejning gavner håndværkere

Danske sommerhuse udlejes i stigende omfang og det skabe på sigt ny efterspørgsel efter håndværkere
Danske sommerhusejere er i stigende omfang begyndt at leje deres huse ud til turister fra ind- og udland. Det er tale om en stigning i både antallet af huse til udlejning, men også i hvor mange uger om året, de pågældende huse er til rådighed for udlejning.

- Og det er specielt de velbeliggende sommerhuse i god stand, men uden luksusfaciliteter, som vi mærker efterspørgsel på fra turisternes side. Har man et sådant hus, vil man kunne få det meste af højsæsonindtjeningen skattefrit, oplyser direktør Flemming Løager Andersen fra en af landets største af lokale udlejningsbureauer, Feriepartner Danmark

Turisternes krav om, at sommerhusene skal være i god stand skabe flere opgaver til lokale håndværkere.

- Beregninger viser, at et enkelt udlejet sommerhus i løbet af en sæson skaber omsætning på ca. 250.000 kr. til bl.a. det lokale handelsliv, restauranter og forlystelser. Så det tæller bestemt på den positive side, når husejerne åbner op for turisterne, siger Flemming Løager Andersen

Han oplyser, at der i år er sket et fald på 15 pct. i de uger, hvor ejerne har reserveret huset til eget brug – og uger som dermed nu er til rådighed for udlejning. Samtidig er der kommet ca. 1.500 flere huse på markedet.

Han vurderer, at det i særlig grad er sidste års fordobling af det skattefri bundfradrag til nu 20.000 kr., som har haft en positiv indflydelse på husejernes lyst til at kombinere eget brug af sommerhuset med udlejning og dermed bruge huset som indtægtskilde.

- Formålet med den daværende regerings beslutning om at forhøje bundfradraget pr. 1. januar 2011 var netop at øge turismen og dermed fremme beskæftigelsesmulighederne i de kystnære områder, siger Flemming Løager Andersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063