23948sdkhjf

Skævvridende dækningsafgift

Det er positivt, at Fredensborg, Allerød, Hørsholm og Hillerød i de igangværende budgetforhandlinger nu taler om at nedsætte dækningsafgiften, mener Dansk Byggeri Nordsjælland
Kommunalpolitikerne har i øjeblikket travlt med at få indtægter, udgifter og politiske standpunkter til at passe, så der kan samles flertal for næste års budget. Fredensborg, Allerød, Hørsholm, Hillerød og andre kommuner har vist både erhvervsvenlighed og fremtidsperspektiv ved at sætte en sænkning af dækningsafgiften til drøftelse ved næste års budget.

- Det mest optimale er selvfølgelig, hvis dækningsafgiften helt fjernes, så de lokale virksomheder ikke skal betale en særskat, som mange andre kommuner slet ikke opkræver. Men træerne gror jo ikke ind i himlen, og derfor er en sænkning et skridt i den rigtige retning. Ros til politikerne for det, siger formand for Dansk Byggeri Nordsjælland, Jørgen Simonsen.

Han håber derfor, at politikerne gør alvor af snakken, og dermed tager endnu et skridt i den erhvervsvenlige retning. De nordsjællandske kommuner opkræver tilsammen i 2012 mere end 240 mio. kr. i dækningsafgift – heraf opkræver de fire kommuner mere end 108 mio. kr.

- Der er mange penge, som de lokale virksomheder skal betale i særskat, og derfor vil det også være en lettelse for virksomhederne, hvis kommunerne gradvis nedtrapper dækningsafgiften og forhåbentlig helt ender med at fjerne den. I bund og grund betyder afgiften, at vi erhvervsdrivende i Nordsjælland stilles dårligere i konkurrencen med virksomheder fra kommuner, der ikke opkræver afgiften, siger Jørgen Simonsen.

Den eneste kommune i Nordsjælland, der ikke opkræver dækningsafgift, er Gribskov.

Så meget opkræver de fire kommuner hver især i dækningsafgift:

• Allerød: 23.793.000 kroner

• Fredensborg: 18.920.000 kroner

• Hillerød: 44.143.000 kroner

• Hørsholm: 21.644.000 kroner

tøtte

Se listen over, hvad landets kommuner opkræver I dækningsafgift
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.392