23948sdkhjf

Bæredygtigt multihus i fornemt selskab

Sammen med nogle af arkitektbranchens store drenge og er multihuset Pulsen i Salling netop nu en del af en udstilling på Dansk Arkitektur Center.
Sammen med arkitektfirmaerne Elkiær + Ebbeskov Arkitekter og Leth & Gori er Bascon repræsenteret med projektet Pulsen i Salling på udstillingen Show me your model i Dansk Arkitektur Center i København. Dermed er projektet kommet i fornemt selskab med kendte projekter og prominente arkitektfirmaer som BIG og Henning Larsen Architects.

- Udstillingen giver de besøgende et indblik i arkitekternes arbejde med modeller, og for arkitektteamet bag projektet er det et stort skulderklap at være repræsenteret. Også for os andre i teamet er det spændende at være en del af et projekt, der får opmærksomhed fra forskellige kanter, fortæller projektleder Torben Bottke fra Bascon, der er ingeniørrådgiver på projektet.

Meget mere end en ombygning

Baggrunden for projektet har været en konkurrence om ombygningen af den eksisterende idrætshal fra 1975 i landsbyen Balling ved Skive. Bag konkurrencen stod blandt andre Lokale- og Anlægsfonden, og projektet skal fungere som inspirationskilde for øvrige kommuner over hele landet med hensyn til både bæredygtighed og en samling af idræt, kultur og sundhed.

- Ambitionen er at bringe den eksisterende idrætshal op til nutidige standarder og skabe nyt liv i bygningerne fra morgen til aften. Derfor skal indretningen og tilbuddene imødekomme ændrede idrætsvaner og moderne behov for eksempelvis wellness. På den måde kan haller i hele landet være omdrejningspunkt for en styrkelse af lokalområdet og dermed udgøre en vigtig brik for samfundenes fremtidige eksistens, forklarer Torben Bottke.

Det kommende multihus vil ud over idrætshal også rumme et nyt omklædningshus, et kulturhus, et wellnesshus samt et sundhedshus, hvor Region Midtjylland vil skabe et attraktivt miljø for eksempelvis læger og fysioterapeuter.

Bæredygtighed fra Kina til Balling

Ud over fokus på social bæredygtighed arbejder Bascon også med en række moderne og nyskabende løsninger, der skal bidrage til miljømæssig bæredygtighed. For eksempel vil der blive opstillet 500 kvadratmeter solceller på taget. Derudover vil ’gaderne’ mellem de forskellige huse blive overdækket med et tag i det transparente og miljøvenlige ETFE-materiale, som blandt andet er brugt i det prisvindende og bæredygtige Water Cube svømmestadion i Beijing.

- EFTE består af naturmaterialer som mineraler og gasser. Samtidig har det den effekt, at det lukker dagslyset ind i gaderne, så vi sparer kunstig belysning. Som noget helt unikt skærmer materialet også for solens stråler, så de aktive idrætsudøvere i gaderne ikke blændes af lyset, fortæller Torben Bottke.

Ind i ny fase

Efter de indledende faser er arbejdet med projektet netop nu godt inde i myndighedsbehandlingen. Herefter vil arbejdet med udbudsmaterialet begynde. Det forventes, at projektet bliver udbudt i fagentreprise i løbet af efteråret 2012.

Det samlede byggeri bliver på cirka 3.500 kvm med en samlet byggesum på knap 43 mio.kr.

Projektet forventes klar til åbning med udgangen af 2013.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08