23948sdkhjf

Bygger vikingeborg på Fyn

Den asa-troende Jim Lyngvild er godt i gang med at bygge en kæmpe vikingeborg og har til formålet fået en masse maskiner fra Bosch til at realisere dit storslåede byggeprojekt
Ravnsborg er navnet på designer og modeeksperten Jim Lyngvilds vikingeborg, som tårner sig op i Korinth ved Fåborg på Fyn. Træet er fældet i den nærliggende skov og forarbejdet på det lokale savværk inden det blev fragtet til Nordjylland, hvor de første konstruktioner blev skabt.

Borgen bliver 8,5 meter høj og får træskulpturer af Odin, Thor og Freja i fuld størrelse. Til at bygge sin vikingeborg får Jim Lyngvild hjælp fra Bosch, som har udlånt 35 stk. professionelt elværktøj inkl. laserudstyr til det grandiose byggeprojekt.

- Det er et sjovt og anderledes projekt, som passer rigtig godt til os. Mange af vores nyeste maskiner er til træbearbejdning og vi har desuden flere værktøjer til det finere detaljearbejde. Vores maskiner passer derfor perfekt til arbejdet med både de bærende konstruktioner og det finere detaljearbejde som udskæring af figurer, siger Niclas Andersen, Professionel Produktchef fra Bosch.

400 kbm. træ

Jim Lyngvild samarbejder med lokale håndværkere, men giver også selv en hånd med ved tømrerarbejdet.

- Jeg vil bygge Danmarks flotteste hus og til det har jeg været omhyggelig med at vælge de rigtige materialer og de bedste maskiner. Jeg er selv med til meget af byggeriet og har derfor arbejdet med mange af Bosch-maskinerne. Det er en stor hjælp for os at have godt værktøj, da det får projektet til at skride hurtigere frem og resultaterne til at stå knivskarpe, fortæller Jim Lyngvild.

Vikingeborgen er inspireret af de norske stavkirker og er med sine snoede søjler og kæmpe figurer en hyldest til de nordiske guder. Den færdige borg bliver i alt 400 kvm og afstanden fra gulv til loft bliver 8,5 meter. Til projektet vil der blive anvendt ikke mindre end 400 kubikmeter træ og værktøjet fra Bosch har således en central placering i byggeriet.

- Jeg skal helt sikkert ud at investere i nogle af maskinerne efter byggeriet – særligt overfræseren, bordsaven og stiksaven på batteri er helt uundværlige, siger Jim Lyngvild, som forventer at flytte ind i sin nye og alternative bolig til efteråret, men indviede allerede huset i slutningen af maj ved at afholde et storslået rejsegilde.

De færdige rum skal ud over beboelse også anvendes som showroom for fynske specialiteter.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078