23948sdkhjf

Sej gummiged i Australien

Komatsu-gummiged får afløsning efter fem års uafbrudt arbejde i det vestlige Australien
24 timer i døgnet syv dage om ugen. Sådan har tilværelsen været stort set uafbrudt i fem år for en Komatsu WA600 gummiged, som nu træder en anelse i baggrunden efter en imponerende indsats.

For fem år siden købte firmaet Central Earthmowing i Geraldton i Australien den nye gummihjulslæsser til at fodre en knuser.

Det har den så gjort med maskinførere på dobbelt-skift. Og uden nedbrud. Komatsu’en har klaret sig med almindelig service i de 30.000 arbejdstimer.

Der var da heller ingen tvivl, da entreprenørfirmaet skulle finde en afløser for Komatsu WA600. Der er nu indkøbt en ny – Komatsu WA600. Og den seje forgænger kan trække sig lidt tilbage til en backup-funktion.

Mange Komatsu’er til tunge opgaver

Det familieejede entreprenørfirma Central Earthmowing tager sig af en bred vifte af tunge entreprenøropgaver i det vestlige Australien. Blandt andet byggemodning, vejbygning og minearbejde.

Foruden de to WA600 gummigeder, har firmaet yderligere 12 andre Komatsu-maskiner i stalden.

- Efter 30.000 timers drift stort set uden reparationer, ønskede vi at opgradere maskinens transmission og ville så benytte lejligheden til også at hovedreparere motoren, selv om den faktisk kørte udmærket, forklarer entreprenørfirmaets administrerende direktør, Craig Patterson.

Den oprindelige WA600 har haft hovedrollen som den primære læssemaskine i entreprenørfirmaets opgave for mineselskabet MMG Golden Grove. Med seks kubikmeter i skovlen har den har læsset og flyttet materialer til knuseranlæg over distancer på typisk mellem 60 og 200 meter. Tunge materialer på omkring tre tons pr. kubikmeter. Komatsu-gummigeden har slidt tre skovle op i løbet af de 30.000 timer.

Dansk respekt

Hos den danske Komatsu-importør, Scantruck A/S i Skive, har salgschef Henrik Kirketerp-Møller bemærket den usædvanlige præstation i Australien. Og gummigeden på den anden side af jordkloden vækker respekt.

- Australsk minedrift stiller naturligvis krav til maskineriet, som vi næppe kan sætte os helt ind i. Ret beset burde det vel ikke være muligt at køre 30.000 timer stort set uafbrudt med en maskine under så barske betingelser. Men det er naturligvis rart at vide. Specielt når vi jo selv også har Komatsu WA600-læsseren på repertoiret her i Danmark, siger Henrik Kirketerp-Møller.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079