23948sdkhjf

Aarhus-arkitekt udstiller feriehus til OL

Når hele verdens øjne i disse dage hviler på London under sommerens OL, har et danskudviklet og energivenligt feriehus fået en central placering i hjertet af byen
OL i London er i fuld gang og for en aarhusiansk arkitekt er det ret specielt.

Arkitekt Asger Stoubæk Poulsen deltager sammen med snedkermester Michael Vogt i Bramming med en 50 kvm stor mobil model af et energirigtigt feriehus.

Da huset var færdigbygget, blev det skilt ad i 10 moduler, som blev sendt til London. Her blev modulerne samlet igen, og nu danner huset ramme om en udstilling af dansk design og gastronomi.

- Det er en helt unik chance for at få vist vores idé på en stor scene. Samtidig er det en mulighed for at få afprøvet hele idéen og konceptet bag huset. Drømmen er, at den mobile udstillingsmodel videreudvikles til et fuldstændigt modulopbygget hus, som lever op til energistandarderne for et passivhus. Samtidig skal det også prismæssigt kunne konkurrere med konventionelle huse, forklarer arkitekt Asger Stoubæk Poulsen.

Eksponering

Idéen til både udstillingen og en model af det energi- og miljøvenlige feriehus som udstillingsbygning udspringer af et projekt i innovationsnetværket Invio. Men udvikling og produktion af modellen viste sig at være en stor opgave, der blev yderligere vanskeliggjort af tidspres, da muligheden for eksponering under OL opstod.

- Pludselig gik hele processen meget hurtig og eksploderede nærmest mellem hænderne på os. Vi blev hurtig klar over, at vi ikke selv var i stand til at løfte opgaven med at udvikle og producere et modulopbygget og mobilt hus til udstillingen i London. Men gennem netværket blev vi henvist til InnovationsAgenterne, hvor vi fik hjælp via et Innovationstjek, forklarer Asger Stoubæk Poulsen.

Ser stort potentiale

Sideløbende med feriehusets turné har Asger Stoubæk Poulsen en ambition om at færdigudvikle den endelige udgave af huset med sine samarbejdspartnere. Forventningerne er store til konceptet, der kombinerer et energivenligt passivhus med fordelene ved modulopbygning. Arkitekten ser et stort potentiale på det tyske marked, hvor passivhuse vinder voldsomt frem.

- At bygge passivhus er det eneste rigtige i dag. Det betyder, at du som husejer ikke skal bekymre dig om fremtidens prisstigninger på el og varme. Modulopbygningen giver ikke bare et hurtigt, effektivt og billigt byggeri. Det sikrer også et hus uden fugtproblemer, da alle dele af huset bliver fremstillet i ly for det uforudsigelige nordeuropæiske vejr, påpeger Asger Stoubæk Poulsen.

I forlængelse af Innovationstjekket er den videre udvikling af feriehuset desuden blevet screenet af Væksthus Midtjylland for at indgå i et Cradle to Cradle-projekt.

Målet er at skabe stærke netværk, der kan bidrage til forretningsudvikling med et grønt fokus.

Udstillingen af huset i London er en del af kampagnen Living Home, som arkitekten har udviklet i samarbejde med kommunikationsfirmaet bnordic.dk.

Selve kampagnen er blevet til i samarbejde med VisitDenmark, som netop gerne vil revitalisere det danske feriehus i udlandet.

Efter premieren i London skal udstillingen på turné til fem af Tysklands største byer samt Oslo.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094