23948sdkhjf

Udbuds-knas i Sorø

Sorø Kommune vælger at lade egen parkafdeling varetage opgave efter udbud, hvor privat entreprenør var billigst
Sorø Kommune har sendt deres vej- og parkopgaver i udbud og bedt private virksomheder om at byde på opgaven.

Men kommunen har netop valgt at se bort fra de private bud og i stedet fortsætte med at lade kommunens egen materielgård udføre arbejdet. Og det på trods af, at en privat virksomhed har tilbudt at udføre opgaven for 81 mio. kr., mens det koster kommunen knap 100 mio. kr. selv at udføre opgaven.

- Det er useriøst overfor de virksomheder, som har brugt tid og penge på at deltage i udbuddet. Sorø bør tænke sig om en ekstra gang og give opgaven til den virksomhed, som har givet det bedste bud. Ellers holder man både virksomhederne for nar og sløser med skatteborgernes penge, siger Torben Liborius.

Ifølge Sorø Kommune er forklaringen, at de kun havde afsat 80 mio. kr. til opgaven, og da ingen af de private bud lå under det beløb, så valgte kommunen at fortsætte med selv at udføre opgaven. Problemet er bare, at kommunen i udbudsmaterialet ikke havde oplyst virksomhederne om, at der var afsat et bestemt beløb til opgaven. Dansk Byggeri mener, at Sorø burde have oplyst, at de var interesseret i bud på, hvad de kunne få for 80 millioner i stedet for at spille med lukkede kort.

- Men derudover er en budgetoverskridelse på 1 mio. kr. over fire år jo en bagatel i forhold til kommunens egen budgetoverskridelse på 20 mio. kr. Det er uforståeligt at kommunen ikke tager det gode tilbud de har fået, siger Torben Liborius.

- Hvordan materielgården vil gennemføre besparelser, der kan måle sig med de 20 millioner de kunne spare ved at tage det private tilbud står hen i det uvisse. Men i stedet for at lave en ny stor effektiviseringsplan, så kan de jo bare tage det tilbud, som allerede ligger foran dem, siger Torben Liborius.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094