23948sdkhjf

DF ønsker boligjobordning bevaret

Dansk Folkepartis finanspolitiske ordfører Kristian Thulesen Dahl, opfordrer regeringen til at fortsætte boligjobordning
Når S-R-SF-regeringen i denne måned præsenterer sit finanslovsforslag, bliver det uden den ellers så populære boligjobordning, der blev indført af den tidligere regering med stemmer fra blandt andre Dansk Folkeparti.

Men når forhandlingerne om næste års finanslov for alvor begynder, vil Dansk Folkeparti forsøge at få regeringen på bedre tanker.

- Boligjobordningen har den fordel, at den først og fremmest er forankret lokalt, og at det dermed er danske håndværkere, der har gavn af den. Jo mere lokalt, hvor det er den enkelte boligejer og lejer, der efterspørger håndværkerydelserne, jo større er sandsynligheden for, at det er danske håndværkere, der opnår ordren. Derfor tyder meget også på, at den måde, vi tilrettelagde boligjobordningen før valget med en fradragsordning, har givet et incitament til at få foretaget forbedringer af boligerne, siger Kristian Thulesen Dahl til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Ikke det bedste

Han understreger, at det er en "klogere og sundere måde" at skabe byggejob, end den måde, den nuværende regering har valgt.

- Det er mit håb, at vi kan banke lidt fornuft ind i hovedet på regeringen, så de indser, at deres form for kickstart ikke er den bedste. Vi lavede ordningen i 2011 og fik den nuværende regering, der ellers ville afskaffe den, til at fortsætte den i år. Men nu skal den afskaffes fra 2013, og det er tåbeligt i en tid, hvor der er brug for danske håndværkere, siger Kristian Thulesen Dahl.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063