23948sdkhjf

Udvendig isolering med EPS plader

Brandkravene til facadeisolering i Danmark er nu harmoniseret med reglerne i vore nabolande. Det betyder, at en væsentlig barriere for også at anvende EPS isolering udvendig er væk
EPS plader kombineret med slidstærkt og brandsikkert pudslag udgør et energieffektivt facadeisoleringssystem, som fremover bliver lettere at anvende på enfamiliehuse i Danmark.

- Vi har gennem mange år som branche kæmpet for at gøre det lettere at anvende EPS som udvendig facadeisolering i Danmark. Og med myndighedernes udsendelse af de nye retningslinjer for brandsikring af vore bygninger, er det endelig lykkedes, siger Jørgen Hindse, formand for EPS Industrien i Danmark.

Hidtil har særlige danske brandregler gjort det næsten umuligt at benytte EPS plader til udvendig isolering af bygninger, som det i mange år har været kendt fra f.eks. Norge og Sverige.

Konkurrencedygtigt alternativ

De gamle danske brandkrav betød store ekstraomkostninger ved brug af EPS sammenlignet med andre typer facadeisolering. Dermed udgjorde reglerne en økonomisk barriere for anvendelsen af EPS facadeisolering i Danmark, som det bl.a. kendes fra vore nordiske nabolande.

- Med de nye regler bliver EPS facadeisolering fremover et absolut konkurrencedygtigt alternativ i allerede kendte facadeisoleringssystemer til enfamiliehuse, og det kan komme de mange boligejere til gode, der endnu ikke har energirenoveret deres huse, fastslår Jørgen Hindse.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079