23948sdkhjf

Udbudsportal en stor lettelse for erhvervslivet

Håndværksrådet er godt tilfreds med ny fælles offentlig udbudsportal
- Med etableringen af ny fælles offentlig udbudsportal, Udbud.dk, bliver det nu langt nemmere for de små og mellemstore virksomheder at få overblik over de offentlige udbud og den offentlige indkøbspolitik. Det sparer tid og ressourcer, og i sidste ende bliver det til gavn for både erhvervslivet og de offentlige udbydere.

Det siger erhvervspolitisk chef i Håndværksrådet, Frank Korsholm.

- Vi har igennem mange år efterlyst en fælles indgang til de offentlige udbud. Det får vi nu med den nye udbudsportal. Det bliver fremover langt lettere at skabe sig et overblik over udbuddene, og med digitaliseringen af udbuddene får vi også en mere effektiv proces, som betyder lavere omkostninger for alle parter, siger Frank Korsholm.

De offentlige udbud er støt og roligt steget gennem de seneste år til ca. 26 pct. af de kommunale driftsopgaver i 2010. Den procentandel ville den tidligere regering have op på mindst 31,5 pct. i 2015, men med regeringsskiftet blev den målsætning sløjfet.

- Vi frygter, at kommunerne vil holde igen med at udbyde opgaver, efter at den nye regering har fjernet presset på dem. Det vil være ærgerligt, for der er klare samfundsbesparelser ved at lade private leverandører løse flere kommunale opgaver. Derfor opfordrer vi da også regeringen til at genindføre målsætningerne om, at andelen af offentlige udbud skal stige i de kommende år, siger Frank Korsholm.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078