23948sdkhjf

Lettere adgang til finansiering

Udviklingspakke skal forbedre de små og mellemstore virksomheders adgang til finansiering.
Den udviklingspakke som regeringen har fået vedtaget sammen med en række forligspartier skal bl.a. gøre det lettere for små og mellemstore virksomheder at skaffe kapital i forbindelse med vækstplaner

Det skriver Mester Tidende

En del mindre og mellemstore virksomheder, herunder især ejerledede virksomheder, har vanskeligt ved at skaffe kapital. Da mangel på kapital ofte gør pengeinstitutterne tilbageholdende med at yde lån, kan det betyde, at virksomheder ikke kan gennemføre deres vækstplaner.

Derfor etableres der en ny ordning, hvor Vækstfonden får mulighed for at udstede ansvarlige lån til små og mellemstore virksomheder inden for en ramme på 500 mio. kr. De ansvarlige lån vil kunne muliggøre vækst og ejerskifte og bidrage til en højere soliditet, som kan øge virksomhedernes muligheder for at opnå bæredygtig vækst.

Det vil være en betingelse, at de virksomheder, der modtager ansvarlige lån, samtidig skal have andre lån fra finansielle institutter på minimum samme beløb. Det er imidlertid forventningen, at den øvrige lånefinansiering – ud over de ansvarlige lån på 500 mio. kr. – vil være yderligere ca. 1 mia. kr.

Fordelen ved ansvarlige lån er, at virksomhederne får adgang til risikovillig kapital, som de ellers ikke vil kunne få adgang til. Det muliggør en vækst, som de ellers ikke ville kunne opnå.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094