23948sdkhjf

Lego-effekten: Folk bliver boende i Billund

Danskerne er parate til at flytte omkring 20 kilometer efter en ny bolig. Men i Billund er tendensen en anden.
Bor du i Billund, er der stor chance for, at du bliver der - også selv om du køber dig en ny bolig. Det viser en opgørelse fra ejendomsmæglerkæden EDC.

Mens købere af villaer eller rækkehuse i snit flytter 20 kilometer fra deres gamle bolig til den nye, rykker folk i Billund Kommune i snit den nye bopælsadressen seks kilometer fra den gamle.

Forklaringen ligger lige for: Der er masser af lokale job.

- Billund har det, mange andre byer mangler: Masser af arbejdspladser. Både i Billund og i nabobyen bor der rigtig mange arbejdere fra de store Billund-arbejdspladser, siger kommunikationskonsulent i EDC Birgitte Ringbæk.

Det er arbejdspladser som Lego, Lalandia og Billund Lufthavn, som indbyggerne i kommunen arbejder hos.

- Det er stabile job, så selv når boligejerne får behov for en anden bolig, flytter man typisk ikke så langt væk, siger kommunikationskonsulenten.

EDC har set på 11.000 handler, og typisk er folk parate til at flytte mellem 15 og 25 kilometer til den nye bolig.

Men der er stor forskel i landet på, hvor lang folk flytter. På Bornholm flytter folk i snit 85 kilometer, mens andenpladsen indtages af Halsnæs Kommune med 58 kilometer.

I den anden ende ligger altså Billund med de seks kilometer i snit i flytteafstand.

Vallensbæk kommer ind som nummer to med syv kilometer, mens de efterfølgende pladser med otte kilometer indtages af Lemvig, Stevns og Dragør kommuner.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.144