23948sdkhjf

Kloak-træf i Brædstrup

Inspiration og kontante tilbud til kloakmestrene på fag- og indkøbsmesse i Brrædstrup i disse dage
Det vil nok være for voldsomt at konkludere, at Danmark i bogstaveligste forstand kan ende med at stå i l--- til halsen, hvis ikke såvel kommunalpolitikere som folketingspolitikere i de kommende år vedkender sig deres ansvar for vedligeholdelse og udbygning af spildevandsnettet, herunder rensningsanlæg o.a.

Sikkert og vist er det imidlertid, at selvom Danmark på flere områder stadig kan betegnes som et miljømæssigt foregangsland, så lever den skjulte infrastruktur i form af bl.a. kloakledninger stadig ikke op til de krav, som politikerne har vedtaget.

Det kan synes som et paradoks, at de selvsamme politikere så nøler, når det gælder om bevillinger. Men det er ikke desto mindre den barske virkelighed.

Stor opfindsomhed

På den positive side tæller, at en lang række produktleverandører og forhandlere med stor indsigt og entusiasme formår at udvikle stadig mere effektive spildevandsløsninger. I mange tilfælde udvikles nye løsninger i tæt samarbejde med entreprenører og kloakmestre som populært sagt har fingrene i substansen i det daglige arbejde. Den synergi som udspiller sig mellem kloakmestrene og producenterne er på mange måder med til at fastholde Danmark som foregangsland netop når det gælder produkter til effektive spildevandsløsninger.

Derfor kan Danske Kloakmestre også i disse dage præsentere et sandt overflødighedshorn af innovative løsninger på den store fag- og indkøbsmesse på Hotel Pejsegården i Brædstrup i disse dage.

Her stå op i mod 80 udstillere klar til at præsentere det bedste branchen formår. Og her er både inspiration og kontante tilbud til de entreprenører, kloakmestre o.a. Som lægger vejen forbi Brædstrup.

Perfekte forhold i Brædstrup

Det er Grundfos og Wavin, der som eksklusive hovedsponsorer har gjort det muligt for brancheorganisationen Danske Kloakmestre at skabe en unik event. Succesen er allerede til at tage at føle; messen er nemlig vokset fra 48 udstillere i 2011 til 77 her i 2012.

- I Danske Kloakmestre er vi naturligvis meget tilfredse med, at store aktører som Grundfos og Wavin har valgt at støtte så massivt op om vores messe. Vi opfatter virksomhedernes engagement som en blåstempling af fagmessen, der egentlig først fandt sin form i 2011, fastslår formand for Danske Kloakmestre, Verner H. Kristiansen.

- Med Wavin og Grundfos på sidelinjen har vi nu sikret os helt nye muligheder. Det har eksempelvis været muligt at investere i bedre forhold for både udstillere og gæster. Vi får bl.a. god varme i teltene ude på parkeringspladsen, og så har vi været i stand til at entrere med messearrangøren Henrik Thorsager, der tager sig af en bred palette af de praktiske opgaver i forbindelse med messen, fremhæver Verner H. Kristiansen.

Den lokale kloakmester

Begge hovedsponsorer var også engageret i kloakmessen i 2011, og både Grundfos og Wavin har ikke været i tvivl om, at Fag- og indkøbsmessen 2012 er et relevant forum at eksponere sig på.

- Den lokale kloakmester er nøglen til at løse udfordringerne i det åbne land, siger salgscheferne Troels Krogh fra Wavin og Børge Holst Hansen fra Grundfos.

- Det er den lokale kloakmester, der har lokalbeboernes tillid. Det er ham, kunderne ringer til, når de har et problem med deres afløb. Så det er vigtigt for os som producenter at være i dialog med den lokale kloakmester – ikke kun for at sælge varer, men fordi det er ham, der kender behovene i markedet. Så vi kommer ikke kun for at fortælle og vise frem, men også for at lytte, understreger Troels Krogh og Børge Holst Hansen.

Mange nyheder

De seneste års store regnskyl har for alvor sat fokus på løsninger til håndtering af store mængder vand.

Derfor præsenterer Wavin en helt ny generation af olieudskillere med bypass-systemer, der netop udmærker sig ved at kunne håndtere regn i store mængder. Desuden bliver der mulighed for at se nærmere på systemer til infiltration af regnvand og serien af Wavin-brønde med fleksible muffer.

Hos Grundfos har de færdigmonterede pumpebrønde for kloakering i det åbne land fået en ny mission som skybrudssikring af afløb. Her fungerer brøndenes kontraventil som garant for, at spildevand ikke presses ind i husene, når det offentlige kloaknet ikke kan klare de store mængder regn. Pumpebrøndens sumpvolumen gør også, at husets afløb kan benyttes under oversvømmelse.

Det er i øvrigt ikke kun som sponsorer, at Wavin og Grundfos finder sammen. Wavin’s anerkendte tryknedsivningsanlæg er specielt konstrueret til - og leveres med - en Grundfos AP-spildevandspumpe.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093